Een modulair lage temperatuur klimaatsysteem
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
01 juli 2018

Samenwerking producenten biedt innovatieve renovatieoplossing

Het nieuwe klimaatsysteem bestaat uit 18 mm dikke multi- en combi- gipsvezelplaten van Fermacell waarin de verwarmingsleidingen en koppelingen van vloerverwarmingsleverancier Uniwarm zijn aangebracht. De geprefabriceerde vloerverwarmingsplaten zijn gekoppeld aan een warmtepomp. Het systeem is toegepast in een Rotterdamse villa, die hierdoor nu energieneutraal is.

De vloerverwarmingselementen fungeren als een verwarmingslichaam, koelsysteem en afbouwplaat ineen. Ze besparen energie vanwege de aansluiting op een warmtepomp en de gespreide warmte die de vloerverwarming genereert zorgt voor een behaaglijk binnenklimaat, zelfs bij vorst.

Klimaatsysteem

Het klimaatsysteem kan droog op een houten of betonnen vloer worden gelegd. Dit biedt voordelen ten opzichte van natte zandcement vloerverwarmingssystemen. Gipsplaten drogen sneller en zijn lichter waardoor geen constructieve aanpassingen nodig zijn. De gipsplaten zijn goedkoper en sneller te monteren, aldus begunstigend lid Fermacell.

Geschikt voor elke afwerkvloer

De vloerverwarmingsplaten hebben een opbouwhoogte van slechts 18mm. Vrijwel elke afwerkvloer past erop. Doordat de platen zo dun zijn, kunnen er gemakkelijk extra lagen contactgeluidisolatie tussen gelegd worden. Naast contactgeluidisolatie bieden de platen ruimte voor bijvoorbeeld een 10mm brandwerende plaat, waardoor het klimaatsysteem 60 minuten brandwerend wordt.

Betaalbaar en ecologisch

Het vloerverwarmingssysteem van de producenten is het resultaat van de ambitie van Fermacell om betaalbare, ecologische verantwoorde en gezonde bouwconcepten te ontwikkelen. De speciale gipsvezelplaten bezitten dezelfde warmte accumulerende en vochtregulerende eigenschappen als leem.

Bron: Fermacell
Deel dit artikel: