Meer werkplezier, minder verzuim
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
08 oktober 2020

Programma Vitaal bedrijf

Er is een nieuw landelijk programma ‘Vitaal Bedrijf’, dat ondernemers helpt met het verbeteren van de vitaliteit op de werkvloer. Het levert werkgevers en medewerkers meer productiviteit, meer werkplezier en minder verzuim op.

Het programma is een initiatief van MKB-Nederland, VNO-NCW, de ministeries van Volksgezondheid en van Sociale Zaken en van de Stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk! De informatie op het platform en de scans die worden aangeboden zijn ontwikkeld samen met wetenschappelijke partners.

Gratis tools

De nieuwe site vitaalbedrijf.info biedt tools, zoals een gratis oriëntatiescan, alle relevante informatie over vitaliteit en een netwerk aan partners die vitaliteitsactiviteiten in de organisatie kunnen uitvoeren. Veel ondernemers zijn zich bewust van het belang van vitaliteit, maar het ontbreekt aan de tijd om zich hierin te verdiepen. Bij Vitaal Bedrijf is veel basis kennis op één plek samengebracht en kan kosteloos de eerste stap worden gezet om te kijken waar de onderneming en medewerkers behoefte aan hebben. Een vervolgtraject via een van de partners is niet meer gratis.

Minder verzuim

Vitaal Bedrijf biedt kennis en activiteiten op meerdere thema’s: bewegen, mentale balans, voeding en alcohol, roken & drugs. Een ieder die zich mentaal en fysiek gezond voelt, is enorm belangrijk en levert ook tijdens werk veel voordelen. Het zorgt naast meer werkplezier vaak ook voor minder verzuim. In deze onrustige periode is het des te belangrijker om werkgevers hulpmiddelen aan te reiken.

Meer weten of een gratis scan doen? Ga naar vitaalbedrijf.info

Deel dit artikel: