OZP-Afbouw bijeenkomst in Haarlem
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
19 mei 2022

Ongelovige Thomas?

Tja, die titel… De ongelovige Thomas had slechts een hele kleine rol, maar de kop trok misschien wel jouw aandacht? Een verslagje van de zoveelste ‘netwerkbijeenkomst’ klinkt niet zo aantrekkelijk om te lezen, zeker als je er niet bij was. Maar haak dan nu niet af, want 17 mei vond de 3de editie van de OZP-netwerkbijeenkomst plaats in Haarlem en het was spectaculair nuttig en gezellig. 

We zijn gestart met een bierproeverij bij de Jopen brouwerij en daar geloven ze er blind in dat iedereen een mate van nieuwsgierigheid in zich heeft. Wij ondernemers zonder personeel zijn misschien wel extra nieuwsgierig, wij zetten namelijk vaak de eerste stap naar voren! En nu komt de ‘ongelovige Thomas’ in het verhaal. Het was ‘t laatste biertje van de proeverij en maar liefst 10% aan alcohol. Omdat de gidsen al waren gearriveerd werd de naam van het bier al snel omgedoopt van ‘ongelovige’ naar ‘ongelofelijke’ Thomas. Begrijp me niet verkeerd, een hoog alcoholpercentage is helemaal niet erg, maar wel als je letterlijk de knal in je hoofd voelt. En we waren pas net begonnen. We kunnen nu veel vertellen over de wandeling, de gidsen, hoe goed of slecht de restaurants zijn, maar daarvan zijn al genoeg recensies te vinden op het wereldwijde web. 

Herken je dit?

Een glaasje teveel, teveel ongezonde hapjes achter de kiezen en weinig - vaak ook nog nutteloze -visitekaartjes uitgewisseld. Dat is een regelmatig gehoorde samenvatting van een bezoek aan een netwerkbijeenkomst. Als je dit herkent, is het zonde dat je niet bij de OZP-bijeenkomst in Haarlem was, want daar hebben alle deelnemers namelijk rendement opgehaald. Hoe waardevol is het om fysiek kennis te maken met (nog) onbekende collega’s en elkaars ervaringen uit te wisselen? En generieke onderwerpen rondom zelfstandig ondernemerschap met elkaar te kunnen bespreken.  

Pittige onderwerpen

Tijdens deze ledenactiviteit werden onderwerpen besproken, die normaal gesproken niet zo’n plezierig gespreksonderwerp lijken aan de borreltafel: het voorzieningenstelsel voor zekerheid van werk en inkomen, pensioen, AOV. Er werd volop met veel belangstelling en enthousiasme over gedebatteerd. Het werd nog eens benadrukt: ondernemers zonder personeel die lid zijn van NOA zijn échte ondernemers, die ook gehoord willen worden en serieus willen worden genomen. De informele setting gaf de bestuursleden van NOA-OZP veel mogelijkheden om het gesprek aan te gaan en daarmee veel inzichten te krijgen. Alle leden deelden vrijelijk hun mening, vragen en ideeën. Super om te ervaren! 

Sector overstijgend

Was deze OZP netwerkbijeenkomst een uitje? Zeker. Maar tegelijkertijd gaf deze ledenactiviteit ook een boost aan het verenigingsgevoel. Leden uit alle hoofdsectoren van NOA kwamen tezamen en daarmee was het - wat wij noemen - een sector overstijgende verenigingsactiviteit. Laten we hopen dat er nog vele volgen.

Deel dit artikel: