Geen Wkb-papierwinkel dankzij handige ZR borgingstool
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
19 december 2023

Omnicol lanceert borgingstool

De Wkb is een mooie stap naar zekerheid over kwaliteit. Maar het laatste waar je zin en tijd voor hebt is een hele papierwinkel. Daarom heeft begunstigend lid Omnicol voor klanten nu een handige tool waarin je alleen maar foto’s van je werk hoeft te uploaden.

Nog even over de Wet kwaliteitsborging, kortweg Wkb: je moet aantoonbaar maken dat je goed en deugdelijk werk hebt geleverd. In elk geval wat betreft de ‘aan het zicht onttrokken risico-elementen’. Dat doe je o.a. door specificaties en verwerkingsadviezen van de gebruikte producten aan te reiken en daarnaast een deugdelijke uitvoering te laten zien. Dat klinkt eenvoudig, en dat kan het ook zijn. Begunstigend lid Omnicol heeft namelijk een registratietool ontwikkeld die een kant-en-klare pdf voor je maakt. Die kun je zó overhandigen aan de aannemer of kwaliteitsborger. De borgingstool is overigens meertalig beschikbaar.

Acht vragen

In de tool van Omnicol zijn de onderdelen van de Wkb die voor jouw werk relevant zijn, teruggebracht tot acht fotovragen. Vragen, die je simpelweg kunt beantwoorden met één, of eventueel meerdere foto’s. Dankzij voorbeeldfoto’s weet je precies hoe het moet. Hoeveel registraties je uiteindelijk tijdens het werk moet maken, hangt af van de eisen die het borgingsplan bevat. Met de projectbegeleiding van Omnicol word je geholpen om te voldoen aan de verplichtingen. Omnicol is niet alleen een fabrikant en leverancier van premium afbouwproducten zoals lijmen, egalisatiemortels en primers. Ze zijn met kennis en ondersteuning vooral partner voor elke bouwprofessional. Niet voor niets is hun slogan ‘door en voor vakman’.

Project aanmelden

Toegang tot de zogeheten ZR borgingstool (ZR = Zelfstandige Registratie) van Omnicol ontvang je gratis nadat je je project bij Omnicol hebt aangemeld. Omnicol kijkt dan met je mee en stelt een project specifiek advies op dat de situatie beschrijft inclusief de technische specificaties van de voorgestelde producten. Bij de start van de uitvoering en tussendoor, kijken ze over je schouder mee. Al deze gegevens registreert Omnicol zelf in hun projectmanagementsysteem, waarin jij als werkende vakman of afbouwbedrijf zelf via de ZR borgingstool de benodigde registraties kunt borgen.

Eén gezamenlijk overzichtelijk dossier

Zodra het project gereed is, voegt Omnicol uit het projectmanagementsysteem alle gegevens die zij hebben verzameld, tezamen met de door jou gemaakte foto’s samen tot één overzichtelijk bestand. Waar alle informatie op de juiste plek staat. Zo heb je alles voor het ‘dossier bevoegd gezag’ en het ‘opleverdossier’ beschikbaar.

Meer weten? Neem contact op met Omnicol Nederland BV, T. 073 - 599 29 25 en vraag naar één van hun experts.

Deel dit artikel: