Ook voor Q4 2021 weer NOW en TVL opengesteld
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
02 december 2021

NOW 5 en TVL

Het kabinet heeft vanwege de nieuwe coronamaatregelen besloten om in het 4e kwartaal de loonsubsidie NOW terug te laten keren en verhoogt de Tegemoetkoming Vaste Lasten. De uitbreiding van het steunpakket komt bovenop de coronasteun die het kabinet op 16 november 2021 aankondigde.

NOW 5

Hoewel de meeste bedrijven in onze afbouwsectoren gelukkig nog steeds volop door kunnen werken, kan het ook gebeuren dat grote werken worden doorgeschoven en er gaten in de planning vallen. Voor ondernemers die tenminste 20% omzetverlies hebben door de coronamaatregelen kunnen voor de maanden november en december de NOW 5 aanvragen. De NOW 5 vergoedt net als de eerdere regelingen ook de salarissen van medewerkers met een flexibel contract en kent grotendeels dezelfde voorwaarden als NOW 4. Zo is het vergoedingstarief opnieuw 85%. De referentiemaand voor de loonsom is september 2021. Het streven is dat werkgevers nog in december een subsidieaanvraag kunnen doen. Meer info op Rijksoverheid. 

TVL

De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) is bedoeld voor ondernemers die door de coronamaatregelen van de overheid een groot deel van hun omzet zien wegvallen. Om in aanmerking te komen voor de TVL Q4 2021 moet een onderneming te maken hebben met een geschat omzetverlies van minimaal 30% ten opzichte van Q4 van 2019 of Q1 van 2020. Met de TVL kunnen de vaste lasten van uw onderneming, zoals huur en verzekeringen, doorbetaald worden. TVL Q4 2021 opent zodra de Europese Commissie de regeling heeft gewijzigd en goedgekeurd. Op de site van het RVO staat meer informatie en uitleg over begrippen. Ook staat daar een link met info hoe een aanvraag kan worden voorbereid. Ga naar RVO.nl.

Deel dit artikel: