Tweejarige opleiding van start!
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
23 mei 2019

Nieuwe opleidingsmogelijkheden voor plafond- en wandmonteurs

Veel ondernemers in de sector Plafond- en Wandmontage hebben grote behoefte aan vakbekwaam personeel. Voor alle ondernemingen is er nu goed nieuws: in september gaat er in Den Bosch voor nieuwe instroom én werknemers in de sector een tweejarige opleiding van start!

Al jaren is het moeizaam om medewerkers in de plafond- en wandmontagesector middels een opleiding te scholen. Meestal gebeurt het daarom ‘on the job’, maar er is wel behoefte om huidige medewerkers en nieuwe instromers professionele training te bieden. In april hebben diverse organisaties en bedrijven in het Zuiden “de koppen bij elkaar gestoken” en is het volgende initiatief tot stand gekomen: in september gaat de BBL-opleiding niveau 2 voor Plafond- en Wandmonteur van start, die (deels) ook als training kan worden gevolgd voor werknemers die al enige tijd in dienst zijn.

BBL-opleiding

Leerling plafond- en wandmonteurs kunnen de BBL-opleiding volgen. Er wordt dan gemiddeld 4 dagen in de week bij een leerbedrijf gewerkt en 1 dag wordt theorie en praktijk op school gevolgd. De leerling kan bijvoorbeeld in dienst van het NOA Opleidingsbedrijf Afbouw komen en werken bij een aangesloten leerbedrijf. Of de leerling-werknemer komt in dienst bij een bedrijf. Na twee jaar wordt officieel examen gedaan en als de leerling/werknemer hiervoor slaagt, dan wordt een erkend mbo-diploma op niveau 2 uitgereikt.

Training plafond- en wandmonteur

Heeft een werknemer al een diploma op niveau 2 en is hij/zij werkzaam in de sector, dan kan er voor worden gekozen de training plafond- en wandmonteur te volgen. De cursist volgt dan de vaktheorie en praktijklessen, maar krijgt geen algemene vakken als Nederlands en rekenen. Deze training duurt net als de BBL-opleiding twee jaar, maar de cursist hoeft minder vaak/lang naar school. De training wordt ook afgesloten met een examen. Als de cursist hiervoor slaagt, dan krijgt hij/zij een erkend branche-certificaat.

Meld belangstelling!

Het volgen van een opleiding helpt de motivatie van medewerkers vast te houden. De opleiding/training start in september op het Koning Willem 1 College in Den Bosch. Maar ook als uw medewerker(s) niet in de buurt van Den Bosch woont, nodigen we u uit om uw medewerker(s) aan te melden. NOA Opleidingsbedrijf Afbouw, Savantis en het Koning Willem 1 College kijken dan graag wat er mogelijk is.

Meer info en aanmelden

Meer informatie en de mogelijkheid medewerkers aan te melden, vindt u op de website van Savantis.  U kunt ook bellen op 06-538 532 of mailen met Paula van Santen.

Deel dit artikel: