100 Gouden G4's
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
29 juni 2022

Knauf Exoskelet op de markt en Gouden G4

Nadat uit de resultaten van het TNO onderzoek, in opdracht van Knauf en NOA, bleek dat het merendeel van de deelnemende stukadoors het exoskelet zou aanschaffen, heeft begunstigend lid Knauf onlangs het Knauf Exoskelet op de markt gebracht. Bovendien bestaat PFT Machinetechniek van Knauf 50 jaar en dat wordt gevierd met 100 Gouden G4’s – limited edition!

Tijdens het exoskelet praktijkonderzoek van TNO gaf de overgrote meerderheid van de stukadoors (93%) aan dat het exoskelet ze lichamelijk ondersteunt. 45% geeft daarnaast aan dat zij zich minder vermoeid voelden aan het eind van de dag. Uiteindelijk wil 65% van de stukadoors het exoskelet in de toekomst gaan gebruiken. Vooral voor het werken aan plafonds en met de gipsspuitmachine bleek het exoskelet een uitkomst. Ook uit resultaten van het onderzoek bij plafondmonteurs (droge afbouw) bleek, zowel uit objectieve metingen als subjectieve antwoorden van de deelnemers, dat bij het verwerken van plafonds het arm-ondersteunend exoskelet duidelijke voordelen geeft. Ondersteund worden, daardoor lichter te werken en op die manier langer gezond aan het werk te blijven, past al decennia in de filosofie van begunstigend lid Knauf. Daarom zagen ze genoeg reden om het exoskelet laagdrempelig op de markt te brengen.

Kennismaken met het Knauf Exoskelet

Inmiddels is het Knauf Exoskelet al een paar weken op de markt. Bij diverse beurzen kon je al kennismaken met het exoskelet en ook bij de vaste Knauf PFT dealers is het exoskelet beschikbaar om eens aan te passen. Ook de Commercieel Technisch Adviseurs van Knauf kunnen je laten kennismaken met het exoskelet en tot slot organiseert Knauf na de bouwvak een roadshow bij de machinetechniek dealers in verschillende regio’s. Houd hiervoor de social media en website van Knauf goed in de gaten! Er is al meer informatie te vinden over het Knauf Exoskelet op hun website. 

PFT 50 jaar en dat vieren we met jou!

Knauf PFT bestaat 50 jaar dit jaar. Gelegenheid tot een feestje, meent Knauf. Daarom brengen ze dit jaar 100 Gouden G4’s uit, een limited edition. En ook worden een aantal mooie prijzen verloot. Alles over deze actie vind je op de Knauf website.

Deel dit artikel: