Vloerverwarming opnieuw uitgevonden
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
25 maart 2024

Innovatieve vloerverwarmingselementen

Fermacell® Therm25TM Vloerverwarmingselementen vormen de basis van een doorontwikkeld vloerverwarmingssysteem van James Hardie. De fermacell® Therm25TM Vloerverwarmingselementen zijn universeel inzetbaar en maken een breed scala aan systeemoplossingen mogelijk met een snelle en 100% droge installatie en afwerking.

De handzame fermacell® Therm25™ Vloerverwarmingselementen hebben een lage opbouwhoogte vanaf slechts 35 mm en zijn eenvoudig en snel te leggen. Al na 24 uur zijn de vloerverwarmingselementen belastbaar en kan de vloerafwerking van start (na installatie van de leidingen en het aanbrengen van de bovenplaat of egalisatielaag). Het De fermacell® Therm25TM Vloerverwarmingssysteem is een 100% droge oplossing, waarmee het inbrengen van bijkomend vocht in de woning voorkomen wordt. Het systeem is goed toepasbaar in de prefab houtbouw en modulaire bouw en biedt absolute meerwaarde bij renovaties en verbouwingen.

Duurzaam

Het De fermacell® Therm25TM Vloerverwarmingselement bestaat uit een 25mm dikke, homogene fermacell® Gipsvezelplaat: een duurzaam product dat is samengesteld uit RO-gips, natuurgips, recycling gips, oud papier en water. 

Slimme en snelle installatie

De fermacell® Therm25TM Vloerverwarmingselementen zijn door begunstigend lid James Hardie Netherlands ontworpen als droge dekvloer met geïntegreerde buisgeleiders voor vloerverwarming en -koeling binnenshuis. In de bovenzijde van de fermacell® Therm25TM Vloerverwarmingselementen is een leidingpatroon gefreesd. Dit maakt een eenvoudige en snelle montage van de elementen, en vervolgens van de vloerverwarmingsbuizen, mogelijk. Aanvullend wordt een tweede fermacell® Gipsvezelplaat gebruikt, die als extra laag boven of onder de Therm25TM Elementen wordt gelijmd en geschroefd.

De fermacell® Therm25TM Vloerverwarmingselementen zijn niet alleen geschikt voor houten, keramische of stenen vloerafwerkingen, maar ook voor een veerkrachtige vloerbedekking zoals laminaat, textiel of PVC. Voor een houten vloerbekleding en voor tegels of natuursteen is het belangrijk om altijd de aanbevelingen van de fabrikant te volgen. Voor veerkrachtige, dunne vloerbedekkingen wordt aanbevolen het gehele oppervlak te egaliseren.

Opbouwmogelijkheden

Het fermacell® Therm25™ Vloerverwarmingssysteem heeft 3 verschillende opbouwmogelijkheden:

  • Optie 1: fermacell® Therm25™ Vloerverwarmingselement met belastingspreidende bovenlaag (fermacell® Gipsvezelplaat bovenop het hele oppervlak gelijmd en bevestigd) voor directe plaatsing op bijvoorbeeld fermacell™ Honingraatsysteem.
  • Optie 2: fermacell® Therm25™ Vloerverwarmingselement met onderplaat (Therm25™ element over het volledige oppervlak gelijmd en bevestigd op een vooraf geplaatste laag fermacell® Gipsvezelplaten) voor directe plaatsing op bijvoorbeeld fermacell™ Egalisatiekorrels.
  • Optie 3: fermacell®  Therm25™ Vloerverwarmingselementen kunnen ook op een vlakke, dragende ondergrond gelijmd worden.

Meer weten over De fermacell® Therm25TM Vloerverwarmingselementen? Ga naar www.droogwarm.nl en vraag een gratis productstaal aan!

Deel dit artikel: