Kleine aanpassing, grote impact
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
27 juni 2023

Gyproc LOOPD® tips

Mede door de vraag naar verduurzaming van de bouw wordt flexibiliteit en losmaakbaarheid van binnenwanden steeds belangrijker. Gyproc LOOPD®, hét eerste remontabele Metal Stud® wandsysteem, biedt hierin uitkomst. Deel een ruimte eenvoudig opnieuw in met dezelfde wanden of gebruik de wanden in een ander project. LOOPD® wanden van begunstigend lid Gyproc worden op dezelfde eenvoudige wijze gemonteerd als traditionele Gyproc wandsystemen, enkel de voegafwerking is anders.

Remontabele wanden door de losmaakbare voeg

Door Gyproc LOOPD® Voegband en Gyproc LOOPD® Voegmiddel in combinatie aan te brengen, is de voegafwerking na gebruik van de wand losmaakbaar. Het band kan als een ritssluiting losgetrokken worden. Op deze manier worden de schroeven zichtbaar en is de Metal Stud® wand eenvoudig demonteerbaar voor hergebruik of recycling.

Het afwerken van een Gyproc LOOPD® wand vraagt een iets andere werkwijze dan het afwerken van een traditionele Metal Stud® wand. Raadpleeg de Verwerkingsbrochure Gyproc LOOPD® op www.gyproc.nl/loopd-verwerking.

Waaraan herken je een Gyproc LOOPD® wand?

Je kunt een Gyproc LOOPD® wand op verschillende manieren herkennen:

  • In (sloop)bestekteksten en BIM-objecten bevat de Gyproc wandsysteemcode de letters GFL.
  • Bij het verwijderen van een opstaande plint of systeemplafond wordt 10 cm Gyproc LOOPD® Voegband zichtbaar.
  • Een Gyproc LOOPD® sticker op de wand.

Laat jouw boodschap achter voor de toekomst

Ga je zelf aan de slag met het monteren en afwerken van een Gyproc LOOPD® wand? Laat dan jouw boodschap achter voor de toekomst met de Gyproc LOOPD® sticker. Vraag de sticker aan bij jouw Gyproc adviseur.

Deel dit artikel: