Vloercoatings die zich richten op de toekomst
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
26 juni 2024

Flowcrete: oplosmiddelvrije epoxy vloersystemen

De Flowcrete producten van begunstigend lid Tremco CPG bieden naadloze oplossingen voor vloeren, voor zowel de industriële als de commerciële sector. Recent is een lage emissiehars aan het assortiment toegevoegd. Deze serie van hoogwaardig en esthetisch aantrekkelijke oplosmiddelvrije epoxy vloersystemen hebben een minimale uitstoot van vluchtige stoffen. De producten uit deze LE-range (Low Emission) zijn gecertificeerd met het label ‘Indoor Air Comfort Gold’.

De ‘Indoor Air Comfort Gold’-certificering voor binnenluchtcomfort geeft aan dat de producten zijn getest en goedgekeurd volgens de VOC-emissietest conform EN 16516. Vluchtige organische stoffen (VOS) zijn organische chemische verbindingen die onder normale atmosferische omstandigheden (temperatuur en druk) in huis kunnen verdampen. Dankzij de Gold-certificering kan de Flowcrete LE-range worden toegepast in projecten die moeten voldoen aan normeringen zoals BREEAM, LEED en Cradle to Cradle.

De Flowcrete LE-range omvat vijftien producten waaronder primers, gietvloeren, rolcoatings en toplagen. Deze producten zijn beschikbaar in diverse kleuren. De vloeren zijn bestand tegen chemicaliën en wisselende temperaturen. Bovendien zijn de vloeren veilig in gebruik, dankzij hun antislip, en gemakkelijk schoon te maken.

De vloeren van Flowcrete zijn geschikt voor industriële en commerciële toepassingen, evenals recreatieve voorzieningen, winkels, zorginstellingen, de voedselverwerkende industrie, parkeergarages en meer. Flowcrete is onderdeel van Tremco CPG Europe. Met het programma ‘Building a Better World’ geeft Tremco CPG handen en voeten aan haar visie op gebieden als gezondheid, milieu en maatschappij. Deze Flowcrete LE-range is hier een concrete uitwerking van.

Meer weten over de Flowcrete LE-range

Deel dit artikel: