Al meer dan 650 bedrijven staan stil bij veilig en gezond werken
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
01 februari 2024

Bewust Veilig dag

Doe je mee aan de Bewust Veilig-dag op 27 maart 2024? Je kunt deze editie verschillende online toolboxen bijwonen (of later terugkijken), inspiratie opdoen bij andere bedrijven in de bouw en andere hulpmiddelen downloaden om de focus te leggen op veilig werken.

De Bewust Veilig-dag is een jaarlijks initiatief van brancheverenigingen Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland. Iedereen die wil, kan gratis deelnemen. Op 27 maart besteed je dan samen met je medewerkers extra aandacht aan veilig en gezond werken.

Toolboxen

Een voorbeeld daarvan zijn de online toolboxen, die vorig jaar al erg populair bleken. Toen waren het drie presentaties, die elk door een paar honderd mensen live werden gevolgd. Mede door het succes van vorig jaar staan er dit jaar maar liefst zes toolboxen op het programma. Hierin geven experts handige tips en handvatten mee over de volgende veiligheids- en gezondheidsonderwerpen:

  • Werken langs de weg
  • Veilige inzet van e-materieel
  • Werken op hoogte
  • Gevaarlijke stoffen die vrijkomen bij bewerking
  • Veiligheidsgedrag: risico’s herkennen en bespreekbaar maken
  • Fysieke belasting op bouwplaats en kantoor

Het programma met alle begin- en eindtijden van de toolboxen is te vinden op www.bewustveilig.com onder het kopje ‘Toolboxen 2024’.

Webshop

De organisatie helpt bedrijven ook om hun deelname aan de Bewust Veilig-dag te promoten onder personeel, opdrachtgevers en andere relaties. Daarvoor zijn logo’s, emailhandtekeningen, posters en banners te downloaden en is er een speciale Bewust Veilig-webshop ingericht.

Al meer dan 650 deelnemers

‘Veiligheid versterkt als je samenwerkt’. Zo luidt het motto van de Bewust Veilig-dag 2024. Goede communicatie en duidelijke afspraken zijn tenslotte essentieel om voor iedereen een veilige en gezonde werkplek te creëren. Maar ook goede ketensamenwerking helpt om bewustwording te creëren rond veilig en gezond werken. Daarom is het goed om te zien dat steeds meer bedrijven er hetzelfde over denken. Vorig jaar deden een recordaantal van 695 bedrijven mee aan de Bewust Veilig-dag. En voor de komende editie staat de teller al op ruim 500 deelnemers!

Bedrijven en organisaties die willen meedoen, kunnen zich aanmelden via www.bewustveilig.com/aanmelden/.

Deel dit artikel: