Hoogste loonstijging ooit voor schilders
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
05 oktober 2022

10,3% loonsverhoging

In de schilders- en onderhoudsbranche hebben werkgevers en vakbonden een akkoord bereikt over de hoogste loonstijging ooit: Vanaf 1 januari krijgen schilders en glaszetters er 10,3% loon bij.

De loonstijging is gelijk aan de inflatie over de periode juli 2021 tot juli 2022. Werkgevers en vakbonden hadden eerder een afspraak gemaakt over een peildatum voor inflatie. “Aan die afspraak wilden we ons houden”, schrijft Henk den Boer, bestuursvoorzitter van ondernemersorganisatie OnderhoudNL op hun website. “Deze forse loonstijging is in deze tijd van hoge gasprijzen uitermate lastig voor ondernemers, dat ontken ik niet. Maar deze tijden zijn ook lastig voor werknemers. We konden niet anders, het is ontzettend belangrijk dat we de koopkracht van medewerkers op peil houden en onze afspraken nakomen.”

Sociale partners OnderhoudNL, LBV, FNV en CNV bereikten vorige week het principeakkoord. Het onderhandelingsresultaat wordt aan de leden van de vakbonden voorgelegd en moet vanaf 1 januari 2023 gaan gelden voor de 16.000 werknemers in vastgoedonderhoud, renovatie, restauratie, isolatie, schilderen, beglazing en industriële metaalconservering.

Deel dit artikel: