Tips om een banner te maken
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA

Voorbeelden om online te adverteren

Je kunt je bedrijf promoten door een geprinte advertentie in een blad te zetten, maar je kunt ook online een advertentie inzetten. Zo’n online advertentie noemen we een banner. Banners moeten opvallen, belangrijke informatie bevatten, aanmoedigen om te klikken en meer bezoekers naar je website leiden. 

Een banner is een grafische reclame-uiting op het internet. Door op een banner te klikken wordt een pagina geopend waar meer informatie over het geadverteerde te vinden is. Een banner bestaat veelal uit een JPEG-, GIF- of Flashbestand in standaard afmetingen. Door gebruik te maken van kleur en animaties wordt geprobeerd de aandacht van mensen te trekken. We zetten tips op een rijtje om zelf een banner te maken:  

Tip 1: Call-to-action

Gebruik een heldere, korte zin of vraag om te stimuleren dat gebruikers op de banner klikken. Deze call-to-action laat zien wat de gebruiker kan verwachten. “Ontdek nu” of “Volg je dromen” zijn voorbeelden van een krachtige call-to-action.

Tip 2: Logo

Zorg ervoor dat je logo zichtbaar is in alle frames. Als het niet lukt om je logo op alle wisselende beelden te plaatsen, kies dan het laatste frame, zodat de gebruiker je logo nog ziet nadat de animatie gestopt is.

Tip 3: Prijzen en promotie

Wil je mensen aansporen tot koop, dan geldt: hoe meer info een gebruiker kan vinden over prijzen hoe beter. 

Tip 4: Duidelijke boodschap

Voeg een duidelijke en aansprekende boodschap toe die de voordelen van het product of je service benadrukken. 

Tip 5: Creëer urgentie

Een uiterste datum of beperkte beschikbaarheid kan ervoor zorgen dat gebruikers overgehaald worden meteen op de boodschap in te gaan.

Tip 6: Kleuren en afbeeldingen

Pas het kleurenschema van de online advertentie zo aan dat deze een geheel vormt met het imago of logo van je bedrijf. Zorg er voor dat kleuren makkelijk te bekijken zijn in combinatie met de achtergrond en teksten. 

Tip 7: Evenwicht tussen tekst en afbeeldingen

Het grote voordeel van banners is natuurlijk het gebruik van zowel afbeeldingen als tekst. Maak hier op een goede manier gebruik van. Tekst en afbeeldingen worden door een ander deel van de hersenen verwerkt. 

Tip 8: Relevante landingspagina

Zorg dat er doorgeklikt kan worden naar een pagina op je website, waar men direct meer informatie vindt. 

We hebben een aantal voorbeelden geplaatst, hoe je in combinatie met beeld en korte tekst een online advertentie maakt. Google op gratis banner maken en je vindt diverse websites waar je gratis of voor lage kosten zelf bewegende banners kunt maken.