Verdien de Meester stukadoor titel
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA

Opleiding tot restauratiestukadoor

Tijdens de opleiding restauratiestukadoor op niveau 4 leren leerlingen boetseren, modelleren en ontwerpen. Ook stijlenleer, het maken van eigen ontwerpen, schaderapporten met restauratie-advies schrijven en calculatie zitten in de opleiding verwerkt. De docenten zijn echte vakmensen, de beste vaklui van het land met ieder een eigen specialisme.

Als stukadoor met een diploma op niveau 3 en werkervaring kom jij in aanmerking voor de opleiding tot restauratie- of meesterstukadoor. Om de drie jaar gaat de opleiding van start bij NOA in Veenendaal. Je wordt in 3 jaar tijd klaargestoomd tot een top-vakman.

Driejarige opleiding

Met deze opleiding kun je nieuwe uitdagingen in je werk aangaan, als specialist die voor vakwerk zorgt. Deze 3-jarige opleiding wordt op donderdagavonden en zaterdagen gegeven in Veenendaal. Dit geeft je de gelegenheid om werk en leren goed te combineren. Deelnemers leren alle fijne kneepjes op het gebied van onder andere sgrafitto, vergulden, het maken van mallen, trekken van bijzondere lijsten, boetseren en stucmarmer. Ook de geschiedenis van de bouwkunst en schade- en sporenonderzoek komen aan de orde.

Meesterstukadoor

Wie de opleiding Meester Restauratiestukadoor voltooit, mag zich rekenen tot de crème de la crème op restauratiegebied. Gediplomeerden kunnen lid worden van het Neerlandsch Stucgilde, de organisatie die zich bezighoudt met kwaliteit en kennisuitwisseling op het gebied van restauratie en decoratief stucwerk.

Meer info

Het Neerlandsch Stucgilde, NOA en Savantis verzorgen deze opleiding gezamenlijk. Op de website van Savantis vind je meer informatie over de opleiding en de mogelijkheid om aan te melden voor een intakegesprek.