Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA

Misbruik logo

Alleen leden van NOA mogen het wettelijk beschermde logo van NOA, Afbouwgarantie of Natuursteengarantie gebruiken. Voor deelnemers van de Erkenningsregeling Afbouwkeur is er daarnaast het wettelijk beschermde logo Afbouwkeur, voorheen ESA-Vloerkeur.

Wij hebben onze logo’s wettelijk beschermd. De beeldmerken zijn vastgelegd bij Novagraaf, een internationaal octrooi- en merkenbureau die het Intellectueel Eigendom beschermt. Helaas is dat nodig, want er zijn soms bedrijven, die niet bij NOA of Afbouwkeur zijn aangesloten, maar wel het logo hanteren. Zij maken dan graag reclame alsof de garantieregeling met bijbehorende voordelen van toepassing is, terwijl het bedrijf helemaal niet bij NOA of Afbouwkeur is aangesloten. Dat is onrechtmatig en zodra wij hiervan in kennis worden gesteld, zullen we direct actie ondernemen.

Controleer daarom altijd in ons NOA-ledenoverzicht of Afbouwkeur-deelnemersovericht of een bedrijf daadwerkelijk bij NOA of Afbouwkeur is aangesloten. Is dit niet het geval, maar het desbetreffende bedrijf bepleit in offerte, mails, website of social media wel alsof het bij NOA en/of Afbouwkeur is aangesloten, dan verzoeken we u vriendelijk ons dat te melden. Wij zullen het desbetreffende bedrijf er dan op wijzen dat gebruik van het logo per direct moet worden gestaakt. Indien noodzakelijk schuwen wij het niet om de gang naar de rechter te maken.

Uiteraard houden wij waar mogelijk een oogje in het zeil op onrechtmatig gebruik van door ons wettelijk beschermde beeldmerken. Desalniettemin is het verstandig als opdrachtgever altijd ons actuele NOA-ledenoverzicht of het Afbouwkeur-deelnemersoverzicht te raadplegen, zodat u kunt controleren of u in zee gaat met een echt NOA- en/of Afbouwkeurbedrijf.

Meld misbruik logo

Het volgende bedrijf maakt misbruik van de wettelijk beschermde beeldmerken en/of woordmerken van NOA of Afbouwkeur:

  •  *
  • Website-adres etc.
  • Als u wilt weten welke actie we hebben ondernomen op uw melding, laat dan onderstaand uw gegevens achter. Uw naam wordt uiteraard niet genoemd, of anderszins gebruikt voor commerciële doeleinden. 
  • naam@bedrijf.nl
  • 06-12345678