Laten tekenen voor ontvangst
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA

Afleverbon

Regelmatig zult u, of een van uw medewerkers, degene zijn die een pakbon krijgt, of gevraagd wordt een leverbon te tekenen. Wanneer u materialen geleverd krijgt, is dat bijna een vanzelfsprekendheid. Als u producten bij een klant bezorgt, of u levert bijvoorbeeld maatwerkgoederen die bij u kunnen worden afgehaald, dan is het ook verstandig om de ontvanger te laten tekenen voor ontvangst van de goederen.

De afleverbon bevat uw bedrijfsgegevens en die van de klant, en informatie over de producten die u levert. U kunt zelf kiezen of u de prijzen wilt vermelden, of die kolom verwijdert. De waarde van de levering hoeft niet bekend te zijn op een pakbon/leverbon.

Het gebruik van een leverbon

Een afleverbon is voor u als leverancier praktisch, omdat voor uw administratie duidelijk is wat er moet worden gefactureerd en u heeft (als u de bon daadwerkelijk laat tekenen) bewijs dat uw producten bij de ontvanger zijn geleverd. De klant kan met de leverbon controleren of de juiste producten zijn geleverd.

Veel boekhoudpakketten hebben een standaard pakbon of leverbon in het systeem. Anders kunt ons voorbeeld leverbon downloaden en aanpassen voor eigen gebruik.