11 april 2024
Cursus Juridische valkuilen voor een afbouwondernemer

Cursus Juridische valkuilen voor een afbouwondernemer

Als ondernemer ben je veelvuldig aan het contracteren: met aannemers en particulieren, maar ook met onderaannemers. Het papierwerk er omheen is meestal geen geliefd werk, maar wel enorm belangrijk. Hoe duidelijker je contract, des te minder vraagtekens.

Tijdens deze lesdag van de NOA-Ondernemersopleiding, die ook als afzonderlijke cursus te volgen is, leer je in begrijpelijke taal van alles over juridische zaken: Wat kom je overeen? Hoe lever je op? Wanneer en waarvoor moet je waarschuwen? Hoe zit het met leveringsvoorwaarden, meer- en minderwerk en deelbetalingen? Wat mag wel, wat kan zeker niet en wat leidt in de praktijk vaak tot problemen? Met deze cursus voorkom je dat zo'n veelvoorkomend praktijkprobleem ook jouw probleem wordt.

Tijdens deze cursus leer je:

  • overeenkomsten op te stellen (stuur van tevoren een offerte van je bedrijf in);
  • waar de grootste risico's zitten bij gebreken in het uitgevoerde werk (oorzaak, aansprakelijkheid, herstel, waarschuwingsplicht e.d.);
  • om te gaan met (betaling van) meer- en minderwerk, stelposten en onvoorziene omstandigheden;
  • algemene voorwaarden goed toe te passen.

Jouw resultaat:

Je voorkomt juridische rompslomp, doordat je hebt geleerd waar de grootste bedrijfsrisico's zitten. Je hebt de basiskennis om risico's tijdig te signaleren. Ook heb je verschillende voorbeeldteksten verzameld die je kunt gebruiken in contracten. En weet je de algemene voorwaarden goed toe te passen.

Docenten

Gert van Gorcom is oprichter van Van Gorcom Advocaten en gespecialiseerd in bouwrecht, ondernemingsrecht, incasso’s, onroerend goed en arbeidsrecht.

Ingeborg van Leusden is NOA huisadvocaat en heeft veel ervaring in de algemene civielrechtelijke praktijk en is gespecialiseerd in bouwrecht, incasso en arbeidsrecht.

Als huisadvocaten van NOA kennen zij als geen ander de valkuilen voor ondernemers in onze sectoren. Zij spreken de taal van de bouw, kennen de (on)mogelijkheden van het ondernemerschap en dragen praktische oplossingen aan. Hij is eveneen huisadvocaat van NOA.

Handige informatie

Locatie: NOA, De Smalle Zijde 20A, 3903 LP Veenendaal
Aantal: Minimum aantal deelnemers: 10 (maximaal 20)
Duur: hele dag, van 09.00 tot 16.30 uur
Wanneer: 11 april 2024
Cursusprijs: € 130,00 excl. btw

Bekijk alle cursussen (en voorwaarden) die NOA in het Winterprogramma heeft opgenomen.

Ondernemersopleiding

Deze cursus is onderdeel van de NOA Ondernemersopleiding; 10 praktische lesdagen om allerhande ondernemersvaardigheden te verbeteren en slimmer én met meer rendement te ondernemen. Wil je deelnemen aan de volledig ondernemersopleiding? Bekijk die hier.

Inschrijven

Om er zeker van te zijn dat je geen robot bent, is het mogelijk dat het systeem je vraagt een eenvoudige optelsom te maken. Je moet dit antwoord dan verplicht geven om het formulier te kunnen verzenden.

  •  *
  •  *
    naam@bedrijf.nl
  • 06-12345678