22 maart 2022
Cursus Het correct toepassen van de cao Afbouw

Cursus Het correct toepassen van de cao Afbouw

Zodra je personeel in dienst hebt - of gaat nemen - krijg je onmiddellijk van doen met de cao en het arbeidsrecht. In de cao zijn bijvoorbeeld afspraken gemaakt over de hoogte van het loon waar werknemers minimaal recht op hebben, over contracten voor onbepaalde én bepaalde tijd, opzegtermijnen, werktijden, et cetera. Als werkgever is het goed om de essentie van het wettelijke arbeidsrecht te kennen. Omdat in een cao afwijkingen kunnen voorkomen, is het belangrijk ook hierover goed geïnformeerd te zijn. Welke bedrijfstak eigen regelingen zijn er bijvoorbeeld en waarvoor betaal je als werkgever premies?

Heb je, of wil je, personeel in dienst, dan moet je de cao goed toepassen en afspraken vastleggen. Doe je dat niet, dan kan dat (meestal jaren later) leiden tot loonvorderingen of andere ongewenste consequenties. Met het volgen van deze cursus krijg je alle ins en outs te horen, waarmee je goed beslagen ten ijs komt. Het slim toepassen van de cao kan je veel problemen besparen en het nodige voordeel opleveren!

Tijdens deze module leer je

  • de cao goed toe te passen;
  • welke bedrijfstak eigen regelingen er zijn en waarom.

Resultaat

Je kunt de cao slim toepassen, kent de essentie van het wettelijk arbeidsrecht en kunt je medewerkers correct informeren over regelingen die in de afbouwsector bestaan.

Docent Frans Westermans

Beleidssecretaris sociale zekerheid en arbeidsvoorwaarden bij NOA. In zijn dagelijkse werk krijgt hij een grote hoeveelheid vragen over aanneming en onderaanneming van werk, het inlenen van arbeidskrachten e.d. Door zijn jarenlange ervaring staat hij leden met raad en daad terzijde. Na afloop van de training ben je in staat om deze ingewikkelde materie probleemloos in de praktijk toe te passen.

Ondernemersopleiding

Deze cursus is onderdeel van de NOA Ondernemersopleiding; 10 praktische lesdagen om allerhande ondernemersvaardigheden te verbeteren en slimmer én met meer rendement te ondernemen. Bekijk het overzicht van alle cursusdagen.

Voorwaarden en prijzen

Bekijk hier de voorwaarden en prijzen van de ondernemersopleiding.

Inschrijven

Om er zeker van te zijn dat je geen robot bent, is het mogelijk dat het systeem je vraagt een eenvoudige optelsom te maken. Je moet dit antwoord dan verplicht geven om het formulier te kunnen verzenden.

  •  *
  •  *
    naam@bedrijf.nl
  • 06-12345678