Even voorstellen
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA

Naam: Toine Visker

Bedrijfsnaam: AfbouwWerk BV & NOA Opleidingsbedrijf Afbouw Zuidwest

Wat is de reden dat u in het bestuur wilde plaatsnemen?

“Van huis uit heb ik stukadoorsbloed en ik ben daardoor zeer betrokken bij onze sector. Ik zie dat de gebouwde omgeving aan het veranderen is en wil graag mijn steentje bijdragen aan een NOA die toekomstbestendig is.”

Voor welke zaken gaat u zich in de voorliggende bestuursperiode inzetten?

“Aangezien ik verantwoordelijk ben voor een opleidingsbedrijf en daardoor veel contact heb met het onderwijs zal ik de portefeuille opleidingen voor mijn rekening nemen.”

Waarop mogen de leden van NOA u aanspreken?

“Alles op het gebied van onderwijs en arbeid, maar natuurlijk kan men ook met andere zaken bij mij terecht.”

Wat zijn volgens u de belangrijkste onderwerpen waar een brancheorganisatie als NOA zich voor moet inzetten?

“Persoonlijk vind ik het erg belangrijk dat NOA zich inzet voor een duurzaam instroom beleid en het “leven lang leren”. Onze branche moet veel aantrekkelijker worden gemaakt om in te werken. Zowel voor de reguliere instroom als zij-instromers. Je ziet dat andere branches hier veel verder in zijn dan wij zijn en als we niet oppassen worden we ingehaald. Er ligt bijvoorbeeld een enorme kans bij het verduurzamen van gebouwen.”

Welke uitdagingen kent de hoofdsector?

We moeten ons beter en meer herkenbaar positioneren in de gebouwde omgeving en dichter bij de achterban gaan staan. We zijn er voor uiteindelijk voor onze sector. Daarnaast moeten we meebewegen met de snel veranderende economie en bouwtechnieken. De traditionele werkzaamheden zullen naar mijn mening met name blijven voor onderhoud en restauratie, maar je ziet dat voor nieuwbouw snellere technieken en andere bouwmaterialen worden gebruikt en vereist. Dit wordt ingegeven door een duurzame wereld. Denk hierbij aan de stikstof- en PFAS-problematiek.”

Heeft u naast uw ongetwijfeld drukke baan en het bestuurswerk nog tijd voor andere hobby’s? Welke?

“Ik houd van het bourgondische leven en compenseer dit door een aantal keer per week te gaan hardlopen.”