Even voorstellen
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA

Naam: Hilco Nijmeijer

Bedrijfsnaam: Annhil Systeemplafonds

Wat is de reden dat u in het bestuur wilde plaatsnemen?

“Wat mij betreft mag er veel meer gebeuren om de zichtbaarheid van NOA bij de leden te vergroten. Sinds het vorige hoofdbestuur - waar ik deel vanuit maakte - ruim 3 jaar geleden opstapte staan we naar mijn gevoel een beetje stil. De afstand tussen NOA en de P&W-leden neemt toe. Natuurlijk speelt corona ook mee in het feit dat we elkaar minder kunnen zien en spreken, maar dat is niet de enige reden. Een normaal NOA-lid merkt nu te weinig wat NOA allemaal voor hem of haar kan betekenen. Ik wil me actief inzetten om dat te verbeteren.” 

Voor welke zaken gaat u zich in de voorliggende bestuursperiode inzetten?

“Ik wil meer en vaker NOA-leden spreken en zien. Fysiek of online, dat maakt niet veel uit. Ik wil vaker mijn licht opsteken over wat er leeft. Op het gebied van wet- en regelgeving, onderwijs, CAO’s. Met alleen nieuwsbrieven bereiken we te weinig leden. We moeten echt actiever naar ze op zoek en ze bevragen over hun behoeften.” 

Waarop mogen de leden van NOA u aanspreken? 

“Op ieder gebied dan ook. Ik zeg niet dat ik op alles meteen een antwoord weet, maar ik weet wel de weg naar een antwoord en daar kan ik leden mee helpen. Dat wij het als bestuur niet direct weten mag nooit een drempel zijn om ons maar niet te bellen.” 

Wat zijn volgens u de belangrijkste onderwerpen waar een brancheorganisatie als NOA zich voor moet inzetten?

“Wie ben je als branchevereniging en waar sta je voor? Dat moeten we samen beter voor het voetlicht brengen. Want het argument dat een tevreden lid zich niet roert, is mijns inziens onzin. Het is eerder andersom.” 

Welke uitdagingen heeft de hoofdsector? 

“De tekorten aan gemotiveerd en vakbekwaam personeel, onder andere. Dat los je niet in korte tijd op, maar NOA kan wel het voortouw nemen in het zoeken naar meerdere of andere wegen.” “Wie ben je en waar sta je voor? Dat moeten we samen beter voor het voetlicht brengen. Want het argument dat een tevreden lid zich niet roert, is mijns inziens onzin. Het is eerder andersom.” 

Heeft u naast uw ongetwijfeld drukke baan en het bestuurswerk nog tijd voor andere hobby’s? Welke? 

“Ik kook graag en houdt van mooie vakanties, maar steek samen met mijn zoon ook veel tijd in de handel van gebruikte auto’s. Dat was ooit een hobby, maar die is een beetje uit de hand gelopen.”