Sectormanager Natuursteen
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA

Mail Ester

Sectormanager Ester Litjes is hét aanspreekpunt voor alle leden van de NOA hoofdsector Natuursteen en NOA Sector Grootbedrijven. Tevens zorgt Ester voor ledenwerving en ledenbinding. Voor al die ondernemers probeert zij op iedere vraag zo snel mogelijk een antwoord te vinden.

Over Ester

Ester werkt al sinds 2014 bij NOA. Ze was jarenlang directiesecretaresse. In haar latere functie van officemanager werkte ze voor alle sectoren. Ester was nauw betrokken bij de fusie tussen NOA en ABN Natuursteen en is sinds 2020 sectormanager Natuursteen. Ze houdt zich in die functie ook bezig met ledenwerving en ledenbinding. 

Wat doe je als sectormanager precies? 

Ik ben van mening dat ik als sectormanager een haal-functie heb. Samen met mijn collega sectormanagers vragen we veel aan onze leden: waar zitten ze mee, wat vinden ze belangrijk. Ik merk dat leden de weg naar NOA soms best lastig vinden. Juist door bijeenkomsten te organiseren en te vertellen wat we doen, krijg je interactie en breng je het gesprek op gang.

Wat zijn de belangrijkste dossiers die op dit moment spelen?

Bij Natuursteen is TruStone erg actueel, een convenant over de eerlijke en duurzame handel in natuursteen. Ieder natuursteenbedrijf zou zich aan dat convenant moeten gaan houden. De promotie van natuursteen als merk is een onderwerp waar we ons de komende tijd voor gaan inzetten. Vooral de kleinere bedrijven worden nog wel eens over het hoofd gezien. En onderwijs en marketing en sales blijven belangrijk.

Er zijn ook veel ontwikkelingen die sectoroverstijgend zijn. Hoe pakken jij en je collega sectormanagers die aan?

Innovaties beginnen bijvoorbeeld vaak bij fabrikanten en leveranciers. Wij moeten zorgen voor verbinding naar NOA-leden.

Kunnen ondernemers die nog niet weten welke meerwaarde NOA heeft ook bij je terecht?

Jazeker, graag zelfs! Die kunnen me altijd bellen of mailen! Ik leg ze graag uit wat ze van een lidmaatschap mogen verwachten en hoe ze er het maximale uit kunnen halen.

Mail Ester Litjes