Sectormanager Vloeren & Terrazzo en Plafond- & Wandmontage
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA

Mail Bob

Sectormanager Bob Buijs is hét aanspreekpunt voor alle leden van twee hoofdsectoren van NOA: Plafond- & Wandmontage en Vloeren & Terrazzo. Voor al die ondernemers probeert zij op iedere vraag zo snel mogelijk een antwoord te vinden.

Over Bob

Ik werk sinds 2020 bij NOA en ben sectormanager van de hoofdsectoren Vloeren & Terrazzo en Plafond- & Wandmontage. In het verleden werkte ik onder andere bij Kone, “van de deuren en liften”, bij een verzekeraar en bij LG, waar ik verantwoordelijk was voor relatiebeheer. Luisteren naar klanten en daarop acteren is wat ik goed kan en ook bij NOA doe. 

Wat doe je als sectormanager precies? 

Ik kijk met een frisse blik naar de zaken. Ik probeer om nog meer leden bewust te maken van wat NOA ze allemaal kan bieden. Want een lidmaatschap heeft ontzettend veel voordelen, maar ik denk dat lang niet ieder lid zich daar bewust van is. Daar ligt een schone taak voor ons.

Wat zijn de belangrijkste dossiers die op dit moment spelen?

De promotie van onze vakmensen. Consumenten bestellen hun keukens en badkamers steeds vaker bij grote winkels die ze volledig ontzorgen. Afbouwbedrijven moeten zorgen dat ze in beeld blijven bij de klanten en geen ‘loonslaven’ worden van de leveranciers. Er zijn ontwikkelingen gaande waarbij de bestaande hiërarchie in de bouw wordt doorbroken. Daar moeten we onze leden bewust van maken. Maar we zullen ze ook oplossingen moeten aandragen. Hoe ga je daar als afbouwbedrijf mee om? Hoe onderscheid je jezelf?

Er zijn ook veel ontwikkelingen die sectoroverstijgend zijn. Hoe pakken jij en je collega sectormanagers die aan?

Elke twee weken hebben we een sectormanagement overleg. Daar wisselen we natuurlijk informatie uit. Hoe pakt de ene sector iets aan en is dat ook zo te organiseren voor een andere hoofdsector. Het zou zonde zijn als we allemaal zelf het wiel gaan uitvinden.

Kunnen ondernemers die nog niet weten welke meerwaarde NOA heeft ook bij je terecht?

Die kunnen me altijd bellen of mailen! Ik leg ze graag uit wat ze van een lidmaatschap mogen verwachten en hoe ze er het maximale uit kunnen halen.

Mail Bob Buijs