Sectormanager Stukadoren & Afbouw
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA

Mail Bart


Sectormanager Bart van der Vorst is hét aanspreekpunt voor alle leden van de NOA hoofdsector Stukadoren & Afbouw. Tevens zorgt Bart voor de NOA sector OZP Afbouw en is hij ambtelijk secretaris van stichting Afbouwkeur. Voor al die ondernemers probeert hij op iedere vraag zo snel mogelijk een antwoord te vinden.

Over Bart

Ik werk sinds 2018 voor NOA en Afbouwkeur. In de 20 jaar daarvoor werkte ik voor verschillende fabrikanten zoals Hoeka, Prinssen en Ardex, dus ik ken de sector als mijn broekzak. Naast mijn werk voor Afbouwkeur en de hoofdsector Stukadoren & Afbouw houd ik me ook bezig met kwaliteitsborging en NOA OZP Afbouw, voor alle ondernemers zonder personeel. 

Wat doe je als sectormanager precies? 

Ik ben verantwoordelijk voor de doelstellingen van de sector. Samen met de andere sectormanagers van NOA proberen we initiatief te nemen tot vernieuwing op bepaalde dossiers en het doen van voorstellen van beleid hierop. Daarnaast monitoren we trends en ontwikkelingen. We signaleren problemen en kansen, we proberen oplossingen aan te dragen en doen hiervoor voorstellen. Met andere woorden: ‘we geven gevraagd en ongevraagd advies’.

Wat zijn de belangrijkste dossiers die op dit moment spelen?

De hoofdsector Stukadoren & Afbouw heeft in het afgelopen jaar een onderwijsplan opgeleverd waar we nog meer van gaan horen. Niemand kan natuurlijk om de energietransitie heen. En de Wet Kwaliteitsborging is een ander onderwerp dat zal blijven spelen.

Er zijn ook veel ontwikkelingen die sectoroverstijgend zijn. Hoe pakken jij en je collega sectormanagers die aan?

NOA-leden kunnen me over alles bellen of mailen. Ze mogen alles vragen. Weet ik het antwoord zelf niet dan zoek ik een collega die het wel weet. Er zit hier echt ontzettend veel kennis en ervaring en we zoeken eigenlijk alles voor de leden uit. Dat is het bestaansrecht van NOA.

En hoe zit het met ondernemers die nog niet weten welke meerwaarde NOA heeft?

Ook die mogen me bellen of mailen! Ik leg ze graag uit wat ze van een lidmaatschap mogen verwachten en hoe ze er het maximale uit kunnen halen.

Mail Bart van der Vorst