Voor elke wens een passende vloer...
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA

De vloer is de basis!

Welke vloer past er bij uw eisen en wensen? Er zijn verschillende ondervloeren en vloerafwerkingen mogelijk. We geven u graag ideeën en toepassingsmogelijkheden.

Calciumsulfaatgebonden dekvloer

Een calciumsulfaat gebonden dekvloer wordt ook wel een anhydrietvloer genoemd. De ondervloer moet vloeidicht zijn alvorens er een calciumsulfaatgebonden gietdekvloer op kan worden gegoten. Anders kan er lekkage optreden van de vloeibare mortel. De mortel wordt in twee richtingen in beweging gebracht door een zogenaamde dobberlat. Hierdoor vloeit de mortel vlak en is een vlakke, sterke vloer het resultaat. Een calciumsulfaatgebonden dekvloer is uitermate geschikt voor de toepassing van vloerverwarming. Een minimale laagdikte en een perfecte omsluiting van de leidingen zorgt voor een optimale warmte afgifte.

Cementgebonden dekvloer

Een zandcement dekvloer wordt gevormd door een stevige mortel van zand, cement en water. Deze cementgebonden mix wordt aangebracht als deklaag over de ondervloer. Na droging is de harde, vlakke cementgebonden vloer een uitstekende ondergrond voor elke gewenste afwerking. Vraag een specialist om de juiste gebruikswaarde, huidtreksterkte, buigtreksterkte en druksterkte voor uw vloer te leveren.

Chipsvloer

Een chipsvloer is een kunststof vloerafwerking op basis van een epoxy hars of polyurethaan. Deze wordt decoratief ingestrooid met vlokken (chips). De vloer is waterdicht, bestand tegen diverse chemicaliën en gemakkelijk schoon te maken. Een chipsvloer wordt ook wel een flakesvloer of vlokkenvloer genoemd. De vlokken zijn in vele kleuren leverbaar.

Foto: BE Vloeren Visie
Foto: BE Vloeren Visie

Coatingvloer

Een coatingvloer of vloercoating is een dunne kunststof toplaag van blanke of gepigmenteerde kunsthars die over een bestaande vloer heen aangebracht wordt. Een coatingvloer is stofvrij en gemakkelijk te onderhouden.  Een coating kan op vrijwel elke ondergrond aangebracht worden, maar zijn het meest geschikt voor vlakke ondervloeren van cement, beton of anhydriet. Er zijn uiteenlopende kleuren mogelijk, transparant en zowel in een matte, glanzende als ingestrooide uitvoering.

Computervloer

Een computervloeren systeem is een verhoogd vloerensysteem dat een hoge mate aan flexibiliteit en installatievrijheid biedt. Bij een computervloer worden vloerpanelen geplaatst op stalen vijzels. Deze vijzels worden verlijmd of wanneer noodzakelijk vast geschroefd. De panelen zelf blijven uitneembaar, zodat de ruimte eronder intensief bekabeld kan worden en voor werkzaamheden te allen tijde toegankelijk blijft.

Droge zwevende vloer

Een droge zwevende vloer levert een enorme tijdbesparing op ten opzichte van het aanmaken en storten van natte cementdekvloeren of anhydrietvloeren. Daarom heeft deze vloer een toenemende belangstelling binnen de nieuwbouw en renovatie. Droge dekvloeren zijn dunner en lichter en voldoen aan de hoogste eisen van het bouwbesluit. Met de droge vloerelementen kan strak en snel gemonteerd worden. Er zijn hoge normen te halen op het gebied van geluidsisolatie, thermische isolatie en brandwerendheid.

Gietvloer

Gietvloeren zijn er in veel verschillende vormen en het is een verzamelnaam voor vloeren met een naadloos karakter. Een kunststof gietvloer, een cementgebonden gietvloer of een design troffelvloer zijn allemaal gietvloeren, maar hebben zowel in exterieur als in gebruiksmogelijkheden aparte kenmerken. Laat u goed informeren en adviseren over de mogelijkheden.

Foto: B-art Works Gietvloeren
Foto: B-art Works Gietvloeren

Kunststof slijtlaag

Voor bruggen, vlonders, wandelgalerijen en aanlegsteigers van hout, kunststof of metaal is het verstandig om een slijtlaag aan te brengen in plaats van een coating. Bij een kunststof slijtlaag zijn slijtvastheid en antislip gewaarborgd. Daarbij wordt de grofheid van het instrooimateriaal afgestemd op het beoogde gebruik van de dekdelen. Ook de uitstraling krijgt aandacht; de rollaag en het instrooimateriaal zijn in meerdere kleuren te verkrijgen.

Monolithisch afgewerkte betonvloer

Een monolithisch afgewerkte betonvloer is een betonvloer waarvan het oppervlak, direct aansluitend aan het storten, in één arbeidsgang glad wordt afgewerkt door mechanisch afspanen (vlinderen). De vloer is bestand tegen intensief verkeer en minerale oliën en vetten, slijtvast en onderhoudsarm.

Pantserdekvloer

Een pantserdekvloer is bestand tegen zeer hoge dynamische, mechanische, stoot, punt -en schuifbelastingen. Deze vloer heeft een industrieel uiterlijk en is perfect toepasbaar in magazijnen, parkeergarages, werkplaatsen, drukkerijen, grote industriële hallen, distributie- en logistieke centra, productieruimten, maar ook musea. In het afbouwstadium wordt een pantservloer in twee lagen op de ruwe constructievloer gelegd. Zowel geschikt voor de aller zwaarste belasting als voor zeer strenge vlakheidseisen.

Foto: Unica vloeren
Foto: Unica vloeren

Siergrindvloer

Een siergrindvloer staat ook wel bekend als interieurgrind, woongrind, grindvloer en als natuursteentapijt. Het is een slijtvaste vloer en een prima warmtegeleider. Uitermate geschikt voor een vloerverwarming. In vergelijking met vele andere vloeren voelt een siergrindvloer redelijk warm aan omdat het de omgevingstemperatuur goed opneemt. Er zijn vele kleuren en patronen mogelijk.

Terrazzovloer

Terrazzo is een vloerafwerking, bestaande uit marmerkorrels of korrels van ander materiaal die in cement of klei zijn gedrukt en na droging gepolijst. Er kan gevarieerd worden met vormen en kleuren. Het voordeel van een terrazzovloer is dat deze uitermate stoot- en krasvast is. Meer over terrazzo.

Troffelvloer

Een epoxy troffelvloer is een zeer sterke en duurzame vloerafwerking. Voordeel van de troffelvloer is de hoge slijtvastheid, waardoor deze industriële vloer ook steeds meer wordt toegepast in kantoren, kantines, winkels en horeca gelegenheden.

Uitgewassen grindvloer

Een DTU dekvloer staat voor een Dekvloer Terrazzo Uitgewassen. Vooral in de jaren negentig werden deze vloeren veel gelegd. Het is een naadloze, stroeve dekvloer met een esthetische functie.

Vloerbehandeling: schuren

Door middel van industriële diamantschijven in verschillende grofheidsgradaties kan een natuursteen vloer geschuurd worden om oneffenheden en onderlinge hoogteverschillen of een beschadigde toplaag te verwijderen. In het geval van een renovatie wordt er altijd naar een 0-status gewerkt (perfect vlak, volledig monolithisch, geen hoogteverschillen). Tevens wordt met dit proces de vloer gelijk geschuurd met de voeg.

Vloerbehandeling: stralen

Een betonnen, stalen of kunststof vlak/vloer kan om diverse redenen stofvrij worden gestraald. Het kan nodig zijn een vloer op te ruwen. Door het oppervlak te vergroten wordt een betere hechting gerealiseerd. Middels stofvrij stralen kan ook vervuiling worden verwijderd. Denk hierbij aan de slikhuid of een slemlaag, maar roest, coating of een walshuid kunnen ermee doeltreffende worden verwijderd.

Zwevende vloer

Een zwevende dekvloer wordt niet rechtstreeks op de ondergrond aangebracht, maar via een meer of minder veerkrachtige laag of constructie gelegd. Hierdoor wordt geluidshinder vermeden of wordt er een thermische isolatie gerealiseerd, bijvoorbeeld in combinatie met vloerverwarming.