Plafondmonteurs opgelet: nieuwe plafondclips van Hilti
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
25 maart 2024

Bovenhoofds boren is verleden tijd

De nieuwe X-SC plafondclips van begunstigend lid Hilti zijn de meest efficiënte oplossing voor verlaagde- en systeemplafonds. Snel, eenvoudig en volledig gecertificeerd!

Waar ophangpunten voor plafonds voorheen werden bevestigd door eerst bovenhoofds te boren en daar vervolgens ankers of pluggen in te bevestigen, komt Hilti nu met iets nieuws! De X-SC plafondclips kunnen als ophangpunt direct in beton geschoten worden met een schiethamer. Hierdoor is bovenhoofds boren voor plafonds verleden tijd en wordt enorm veel tijd bespaard.

Hilti heeft drie varianten plafondclips ontwikkeld, zodat hiermee alle type plafondhangers in de markt kunnen worden gebruiken: Nonius, snelhangers, oogdraad, draadeind (M6 of M8) en meer. De clips zijn volledig (ETA) gecertificeerd en kunnen tot wel 60 kg/m2 dragen.

Met een enkel schot wordt de plafondclip rechtstreeks in het beton geschoten, waarna direct de gewenste plafondhanger kan worden gebruiken. Met dit systeem kun je op projecten waar geluidsoverlast een probleem is, of waar boren zelfs helemaal verboden is, gewoon doorwerken. Daarnaast is het vele malen sneller, minder belastend voor het lichaam en kost het nauwelijks energie.

Bekijk de plafondclips hier online, of neem contact op met Hilti (010 519 1111 of via hiltinl@hilti.com) voor meer informatie. Voor een demo op locatie kun je een afspraak maken met jouw lokale vertegenwoordiger. Hilti laat graag zien hoe je tijd en energie kunt besparen bij de montage van plafonds!

Deel dit artikel: