Het antwoord op verduurzaming en het tegengaan van schaarste
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
29 juni 2022

Akoestisch comfort door gerecycled rubber

Geluid is een van de meest voorkomende storende factoren in gebouwen en kan een aanzienlijke invloed hebben op de gezondheid van de medemens. Daarnaast wordt de kwaliteit van lucht in een gebouw beïnvloed door o.a. vluchtige organische stoffen (VOC) die vrijkomen uit bouwmaterialen. Het gebruik van gecertificeerde VOC vrije producten vermindert dit. Het duurzame Isolgomma programma van begunstigend lid ISMT is hiervoor een slimme keuze.

De basis van Isolgomma akoestische vloerisolatie is gerecycled EPDM- en SBR-rubber. De focus is op het gehele productieproces. Dat betekent dat rubber dat naast de productieband terechtkomt zonder extra behandeling weer vooraan in de productie wordt toegevoegd. Ook wordt er gerecycled polyestervezel met rubber toegepast in o.a. Isolgomma Highmat, als alternatief op minerale wol. De panelen zijn eenvoudig en snel te verleggen en realiseren een hoge contactgeluidsreductie.

Projectbegeleiding

Bij de aankoop van een akoestische vloerisolatie van ISMT beschikt u ook meteen over de knowhow van het technisch personeel, dat u zowel tijdens de planningsfase als tijdens de installatie en het testen kan bijstaan. De projectbegeleiding geeft zekerheid in alle fases van het project. De technici van ISMT staan tot uw beschikking om u te informeren en te helpen bij het bepalen van de materialen die nodig zijn om te voldoen aan de bouwbesluiteisen en eventueel aanvullende eisen die gevraagd worden. Met hun ruime ervaring, opgedaan bij veel projecten, zijn de specialisten in staat om altijd voor het optimale resultaat te gaan.

Meer weten?

Kijk op de website van ISMT of bel 088-0184900, dan vertellen ze graag meer over hun akoestische oplossingen.

 

Deel dit artikel: