Deskundigenoordeel aanvragen via Werkgeversportaal UWV
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
25 november 2021

Aanvraag deskundigenoordeel

Als een re-integratieproces vastloopt, kan een deskundigenoordeel van het UWV nodig zijn om werkgever en werknemer het proces weer gezamenlijk op te laten pakken. Tot voor kort kon de aanvraag met bijlagen voor zo’n oordeel per post worden toegezonden, maar per 11 november moet dit middels eHerkenning worden ingediend.

Sinds 11 november 2021 kunnen werkgevers het formulier ‘Aanvraag deskundigenoordeel door werkgever’ inclusief de gevraagde bijlagen digitaal indienen via het UWV Werkgeversportaal. Een ‘papieren’ versie kan alleen nog via UWV Telefoon Werkgevers (088 - 898 92 95) worden opgevraagd. 

Aanvragen deskundigenoordeel per 11 november 2021

Als u via uwv.nl een deskundigenoordeel wilt aanvragen, wordt u direct doorgeleid naar het Werkgeversportaal, waar u moet inloggen met eHerkenning. Daar vult u (of de daarvoor gemachtigde) het aanvraagformulier in. In het formulier kiest de aanvrager de situatie waarvoor hij/zij een deskundigenoordeel aanvraagt. Er wordt dan direct getoond welke documenten mee moeten worden gestuurd. De documenten kunnen direct geüpload worden. Zonder uploaden van de verplichte documenten is een aanvraag indienen niet mogelijk. 

Deel dit artikel: