Kom jij ons team versterken?
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA

Vacature Beleidsmedewerker Sociale Zekerheid en Arbeidsvoorwaarden

Ben jij een professional met strategisch inzicht, scherp analytisch vermogen en onafhankelijk in denken? Heb je bestuurlijke sensitiviteit en kun je onze besturen, directie en leden adviseren en ondersteunen bij het ontwikkelen en realiseren van de ambitie van NOA? Dan zijn wij op zoek naar jou. De Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA) is op zoek naar een proactieve beleidsmedewerker Sociale Zekerheid en Arbeidsvoorwaarden (fulltime).

Wie zijn wij

NOA is de Nederlandse Ondernemingsvereniging voor Afbouwbedrijven. Wij zijn een moderne werkgevers- en brancheorganisatie voor bedrijven in de sectoren Stukadoren & Afbouw, Vloeren & Terrazzo, Plafond- & Wandmontage en Natuursteen. In onze dagelijkse taken ondersteunen wij onze leden bij zaken waar zij zich bij voorkeur niet mee bezig willen houden. Wij regelen bijvoorbeeld het pensioen voor de bedrijfstak, de opleidingen voor de werknemers, sluiten met vakbonden de cao voor de Afbouw af en helpen ook bij individuele vragen van onze leden. Wij zijn betrokken bij de branche én onze leden en gaan voor persoonlijk contact. 

Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een betrokken beleidsmedewerker Sociale Zekerheid en Arbeidsvoorwaarden.

Kom jij ons team versterken?

Functie

Een professional met strategisch inzicht, scherp analytisch vermogen en onafhankelijk in denken. Je onderhoudt zowel in- als externe contacten met een groot aantal commissies, besturen en de leden en je bent een stevige gesprekspartner met interesse en kennis van (maatschappelijke) ontwikkelingen, trends op de arbeidsmarkt en je bent een proactieve sparringpartner voor NOA en directie. Je hebt bestuurlijke sensitiviteit en adviseert de directie in het politiek, bestuurlijk krachtenveld. Je adviseert en ondersteunt bij het ontwikkelen en realiseren van de ambitie van NOA. 

Beleid moet worden uitgedacht, besproken worden met de directie en in adviesvorm aan het bestuur worden voorgelegd. Bij het maken van beleid wordt gezocht naar de invulling van de beleidsruimte die wet- en regelgeving biedt. Daarbij vindt een koppeling plaats met de doelstellingen die het Hoofdbestuur heeft geformuleerd. Je weet het bestuur en de stakeholders te overtuigen van de te volgen koers. Na besluitvorming moet het worden geïnitieerd en geïmplementeerd. Je bent eigenaar van meerdere projecten en verantwoordelijk voor het brede veld van Sociale Zekerheid, Arbeidsvoorwaarden (CAO) en arbeidsrecht en geeft daarover advies aan onze leden per telefoon, mail, presentaties op bijeenkomsten en in onze media. Je bewaakt de voortgang van projecten en zorgt voor tijdige rapportage aan het bestuur. Je biedt op proactieve wijze ondersteuning aan de bestuurlijk vertegenwoordiger(s) van NOA in de CAO-delegatie. Je onderhoudt externe contacten met een groot aantal stakeholders en je bent voor hen een stevige gesprekspartner. Dit vraagt om gedegen kennis. 

Functie-eisen

  • Afgeronde relevante juridische HBO-/WO-opleiding 
  • Kennis van en relevante werkervaring met beleidsthema’s op het terrein van sociale zekerheid, arbeidsvoorwaarden en arbeidsrecht
  • Affiniteit met genoemde sectoren en ondernemers in de afbouw is een pré
  • Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen
  • Proactieve netwerker
  • Communicatief vaardig in woord en geschrift
  • Zelfstandig én samenwerkingsgericht
  • Overtuigingskracht 
  • Bestuurlijke sensitiviteit

Arbeidsvoorwaarden

NOA biedt een zelfstandige functie met de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen als beleidsmedewerker en sparringpartner te zijn voor onze leden. Samen met je collega’s bouw je mee aan een ambitieuze en professionele NOA. De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van een jaar, met het vooruitzicht op een vast dienstverband bij gebleken geschiktheid. Naast een goed salaris bieden wij o.a. 25 verlofdagen, 10 roostervrije dagen, premievrij pensioen en een verder aanvullend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Interesse

Stuur jouw cv en motivatiebrief naar g.vandermeulen@noa.nl. Voor meer informatie over deze functie kun je uiteraard ook eerst contact opnemen met Gert van der Meulen, directeur NOA, te bereiken op 0318 -54 7373 of via e-mail g.vandermeulen@noa.nl

We ontvangen jouw sollicitatie graag uiterlijk 15 januari 2021. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.