Even voorstellen
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA

Naam: Jaring Roosma

Bedrijfsnaam: Steenhouwerij de Vries Buitenpost bv

Wat is de reden dat u in het bestuur wilde plaatsnemen?

“Ik ben gevraagd. En als je je al meer dan 40 jaar voor de branche inzet, nu bij NOA en vroeger bij zijn voorganger ABN Natuursteen dan zeg je niet zomaar ‘nee’. Ik weet niet beter of ik hoor bij deze club. En het is een fijne en warme club.”

Voor welke zaken gaat u zich in de voorliggende bestuursperiode inzetten?

“We zitten allemaal in het bestuur om de belangen van steenhouwers te behartigen. Ik zal me vooral bezighouden met de Seniorendag, de NatuursteenTweedaagse en de voorjaarsbijeenkomst. En nu ik wat meer vrije tijd heb, wil ik ook de calculatiemethode voor steenhouwers eens opfrissen. Dat is al lang geleden.”

Waarop mogen de leden van NOA u aanspreken?

“Op alles wat de organisatie aangaat. Ik loop al zo lang mee, dat ik op veel vragen het antwoord wel weet. Maar onze leden bellen niet dagelijks of wekelijks hoor. Maar als ik zeg ‘jullie moeten morgen komen’, dan doen ze dat ook. Het is een hechte club. Dat zie je ook aan de opkomst op onze ledenbijeenkomsten. Die is altijd erg hoog.”

Wat zijn volgens u de belangrijkste onderwerpen waar een brancheorganisatie als NOA zich voor moet inzetten?

“Belangenbehartiging, de cao en wet- en regelgeving doorgeven aan de leden. Voor dat laatste zijn de individuele leden niet toegerust. In belangenbehartiging is NOA altijd erg goed geweest.”

Welke uitdagingen kent de hoofdsector?

“Ik hoop dat de reorganisatie binnen de NOA zijn vruchten gaat afwerpen en dat de leden vooruit durven te kijken. Er is veel gebeurd de afgelopen tijd en ik denk dat er nog een lange weg te gaan is, maar we moeten nu door en niet meer achterom kijken.”

Heeft u naast uw ongetwijfeld drukke baan en het bestuurswerk nog tijd voor andere hobby’s? Welke?

“Nu ik, vanwege mijn leeftijd, een stuk minder op de zaak ben en in het komend jaar overweeg helemaal te stoppen, heb ik vooral tijd voor mijn twee kleinzonen. Daar ben ik erg trots op en blij mee. En ik heb een garage gebouwd voor onze auto en camper en dat betekent dat ik flink meer ruimte heb voor al mijn hobby’s.”