Even voorstellen
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA

Naam: Jaap Buijs

Bedrijfsnaam: Kwakman Afbouw Volendam

Wat is de reden dat u in het bestuur wilde plaatsnemen?

“Verbetering en vernieuwing in de markt is noodzakelijk en als ik daar mijn maatschappelijke bijdrage aan kan leveren wanneer ik gevraagd word, dan doe ik dat graag.”

Voor welke zaken gaat u zich in de voorliggende bestuursperiode inzetten?

“Scholing, ontwikkeling van de bedrijfstak en vernieuwing qua proces- en productiemiddelen.”

Waarop mogen de leden van NOA u aanspreken?

“Alles ten aanzien van verbetering binnen de bestaande binnenbouwmarkt. Een Adequaat antwoord lukt misschien niet altijd, maar de belangrijke punten zullen zeker op de agenda worden gezet.”

Wat zijn volgens u de belangrijkste onderwerpen waar een brancheorganisatie als NOA zich voor moet inzetten?

“De ontwikkeling van scholing, dichter op de leerlingen, dichter op de bedrijven. Vanaf jongere leeftijd. Het aantrekkelijker maken van de sector, door software, robotisering en proces-en productoptimalisaties. Anders worden we door derden ingehaald, die misschien nu nog niet werkzaam zijn binnen onze sector.”

Welke uitdagingen kent de hoofdsector?

“Vernieuwing in de gehele bouwkolom, die sneller gaat dan de meesten van ons denken. GIBO-blokken zullen op den duur verdwijnen, kijk maar naar andere landen. Er zal meer moeten worden geprefabriceerd. De doorlooptijden moeten nog korter. Dus dit vergt hele andere organisaties.”

Heeft u naast uw ongetwijfeld drukke baan en het bestuurswerk nog tijd voor andere hobby’s? Welke?

“Zelfontwikkeling. Maar ik houd ook erg van skiën, tennis, gezin, familie en vrienden. En nieuwe dingen doen met leuke mensen.”