Even voorstellen
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA

Naam: Gerwin Alting

Bedrijfsnaam: Stukadoorsbedrijf Gerwin Alting

Wat is de reden dat u in het bestuur wilde plaatsnemen?

“Ik wilde na een tijdlang alleen lid geweest te zijn wel eens weten wat die mensen in Veenendaal nu eigenlijk uitspookten. Hier in Assen, en de rest van het hoge Noorden, was het toch altijd een beetje van ‘hun’ daar in Veenendaal. Ik heb me dus aangemeld voor het bestuur en ben er nu achter dat het gaat om ‘ons’, niet om ‘zij’ en ‘wij’. We doet het met mekaar. En als je ergens kritiek op hebt, met je mans genoeg zijn om zelf de handen uit de mouwen te steken.”

Voor welke zaken gaat u zich in de voorliggende bestuursperiode inzetten?

“We hebben in het bestuur afgesproken dat ik me bezighoud met Ondernemers Zonder Personel (OZP’ers). Vooral omdat ik dat zelf ook ben. Maar ik ben breder georiënteerd en denk bovendien ook niet dat ik in mijn eentje namens de vele bedrijven zonder personeel kan spreken. Ik ben dus breed inzetbaar.”

Waarop mogen de leden van NOA u aanspreken?

“Eigenlijk op alles. Maar vooral wanneer ze net zoals ik vroeger niet helemaal goed begrijpen waarom de NOA er voor ze is.”

Wat zijn volgens u de belangrijkste onderwerpen waar een brancheorganisatie als NOA zich voor moet inzetten?

“Ledenwerving, opleidingen, vakpromotie en duurzame inzetbaarheid. Wat mij betreft is het echt een taak van NOA om te laten zien wat voor geweldige sector de afbouw is. Dat we aantrekkelijk zijn en blijven.”

Welke uitdagingen kent de hoofdsector?

“Best wel veel als je er wat langer over nadenkt. We moeten de leden heel goed bij de vereniging betrekken. En nog beter laten zien wat we allemaal doen. Dat geldt overigens voor de hele NOA: we zullen op scholen moeten promoten wat voor een prachtige vakken we uitoefenen. En wat mij betreft worden er veel meer kleine bedrijven lid.”

Heeft u naast uw ongetwijfeld drukke baan en het bestuurswerk nog tijd voor andere hobby’s? Welke?

“Ik mag graag tennissen. En daarnaast doe ik vrijwilligerswerk voor de Stichting Hendrik van Boeijen-Oord, een zorginstelling voor mensen met een beperking. Een paar keer per jaar neem ik dan een cliënt mee voor een leuk dagje uit. Bijvoorbeeld met een sportwagen racen op het TT-circuit in Assen. Of een hele dag mee in de cabine van een enorme truck. Dat is machtig mooi! Nou, en verder rijd ik in de weekenden mijn dochter het ganse land door naar korfbalwedstrijden. Ze speelt namelijk hoofdklasse en dat betekent wedstrijden van Groningen tot Den Haag en Eindhoven. Mijn ouders zijn ondertussen aardig op leeftijd en die vragen ook veel zorg. En dan ben ik ook nog Meester Stukadoor en dat betekent dat je werk je grootste hobby is. Ik mag dus graag restauratiewerk doen. Ik hoop ook nog eens op een prestigieus project in het buitenland ofzo, waar ik mee mag werken. Tsja, nee, als ik het zo bekijk: ik verveel me zelden.”