Even voorstellen
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA

Naam: Eric van der Zande

Bedrijfsnaam: E.L.Th. van der Zande Terrazzo en Mozaïek

Wat is de reden dat u in het bestuur wilde plaatsnemen?

“Ik heb me beschikbaar gesteld voor het bestuur uit loyaliteit aan de afbouwsector en haar ambachten en omdat ik vind dat mensen soms verantwoordelijkheid moeten nemen.”

Voor welke zaken gaat u zich in de voorliggende bestuursperiode inzetten?

“Ik blijf me inzetten voor het onderwijs, al besef ik dat de invloed van NOA op dat vlak gering is. De minister bepaalt, dan volgt het geld en wij kunnen slechts bijsturen. Maar dat moet wel gebeuren. Daar sta ik voor.”

Waarop mogen de leden van NOA u aanspreken?

“Op alles. Zolang het maar constructief is.”

Wat zijn volgens u de belangrijkste onderwerpen waar een brancheorganisatie als NOA zich voor moet inzetten?

“NOA heeft een dubbelfunctie: aan de ene kant zijn we een service-instituut dat onze leden bijstaat op het juridisch vlak, met vragen over CAO’s en wet- en regelgeving en aan de andere kant behartigen we hun belangen op zoveel mogelijk verschillende schaakborden. En ieder schaakbord is even belangrijk, want ze haken allemaal in elkaar.”

Welke uitdagingen heeft de sector?

“De vloerensector is gelukkig een gezonde sector, met gezonde concurrentie en weinig problemen. Maar dit betekent niet dat we geen ambities hebben. Zo willen we dat meer vloerenbedrijven zich bij NOA aansluiten en dat de eindgebruiker van ons product veel centraler in het productieproces komt te staan. One size fits all is niet meer van deze tijd.”

Heeft u naast uw ongetwijfeld drukke baan en het bestuurswerk nog tijd voor andere hobby’s? Welke?

“Jazeker! Ik ben voorzitter van de beste rugbyclub van Nederland: The Dukes uit Den Bosch.”