Even voorstellen
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA

Naam: Bart Briels

Bedrijfsnaam: Stukadoorsbedrijf Briels BV

Wat is de reden dat u in het bestuur wilde plaatsnemen?

“De reden dat ik het bestuur wilde plaatsnemen is dat ik door de hoofdsector Stukadoren gezien wordt als een vertegenwoordiger van de sector die de belangen van stukadoors goed kan vertegenwoordigen. Daarbij vind ik het - als gemiddelde sector ondernemer - belangrijk dat het geluid van het  MKB en de doelstellingen van onze leden goed vertegenwoordigd zijn in het hoofdbestuur.”

Voor welke zaken gaat u zich in de voorliggende bestuursperiode inzetten?

“Ik wil me vooral gaan inzetten op het verbinden van de leden onderling. Er aan gaan werken dat de leden van de NOA zich erkend voelen en zich herkennen in bestuurders die het beleid voeren. Verder is het enthousiasmeren en laten zien waar de NOA voor staat natuurlijk ook één van de punten waar ik me voor ga inzetten. Leden moeten zich trots voelen dat ze lid van de NOA zijn en ‘Veenendaal’ mag geen ver-van-mijn-bed-show zijn maar moet benaderbaar te zijn.”

Waarop mogen de leden van NOA u aanspreken? 

“Over alles en iedereen en zaken waar men mee zit. Maar iedereen mag mij ook aanspreken op mijn eigen gedrag en functioneren. Ik ben een mensenmens en sta voor iedereen klaar probeer te helpen waar ik kan.  Het glas is bij mij altijd halfvol en ik zeg altijd ‘winners never quit and quitters never win’”

Wat zijn volgens u de belangrijkste onderwerpen waar een brancheorganisatie als NOA zich voor moet inzetten?

“Een van de belangrijke pijlers naar de toekomst toe is natuurlijk het promoten van het afbouwvak in het algemeen bij jongeren. In iedere sector is er een tekort aan vakmensen en dit probleem wordt alleen maar groter. We zullen de jeugd dus moeten enthousiasmeren om een afbouwvak te leren en bewerkstelligen dat ze trots kunnen zijn dat ze in onze sector werken.

“Maar natuurlijk ook  - bijvoorbeeld in het kader van de nieuwe Wet Kwaliteitsborging - onze leden ontzorgen en volgens de Jip-en-Janneke-methode tools beschikbaar stellen waardoor de algemene bedrijfsvoering naar een hoger niveau getild wordt.

“We zullen als hoofdbestuur snel beslissen waar de prioriteiten liggen en zo snel mogelijk een toekomstplan, toekomstvisie en beleidsplan opstellen. Vanzelfsprekend met input vanuit de sectoren.”

Welke uitdagingen heeft de sector?

“Een grote uitdaging is om de contacten met de sectorleden uit te breiden en te versterken en het geluid van de leden te vertalen in een visie en een beleid dat het sectorbestuur kan doorgeven aan het hoofdbestuur.”

Heeft u naast uw ongetwijfeld drukke baan en het bestuurswerk nog tijd voor andere hobby’s? Welke?

“Natuurlijk moet je je gezin, werkzaamheden, bestuurswerk, en hobby’s goed in balans houden en af en toe quality time inbouwen. Vrijetijdsbesteding en hobby’s die ik zo nu en dan graag doe zijn: oude mechanische horloges verzamelen en kleiduivenschieten, ik ben een oldtimer/auto liefhebber, besteed tijd aan Kiwanis, ben dol op sneeuw (Oostenrijk) en zon (Dubai). Die laatste twee natuurlijk onder genot van goed glas wijn of whisky en een dikke Cubaanse bolknak.”