Hoe herken je de vakman?
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA

Checklist plafond- en wandmonteur

Je bent op zoek naar een echte vakman die jouw plafond ideeën kan realiseren, of die scheidingswand/room divider kan maken. Maar waar vind je die en hoe herken je de vakman? NOA helpt graag met een checklist: waar let je op om de echte vakman te selecteren? Want kwaliteit gaat verder dan een mooi eindresultaat. Er zijn talloze mogelijkheden, waar de professionele plafond- en wandmonteur jou graag advies over geeft.

Checklist: een plafond- en wandmonteur is een echte vakman als…   

  • Een vakman levert een correcte offerte, waarin alle werkzaamheden zijn weergegeven en neemt alle tijd om de offerte met je door te nemen.
  • Een vakman helpt je kosten besparen. Geef eventueel aan dat je zelf bepaalde (voorbereidende) werkzaamheden wilt verrichten en de vakman vertelt je wat hij precies van je verwacht. Ook zijn er veel soorten plafonds, zodat de plafond- en wandmonteur materialen kan laten zien die bij jouw budget passen. 
  • Een vakman denkt breder. Hij inventariseert je wensen, geeft advies en toont mogelijkheden. Hij vertelt daarbij desgewenst ook over onderhoud, afwerking en thema’s als brandwerendheid.
  • Een vakman denkt met je mee, maar raadt ook af wanneer je iets onverstandigs voorstelt. Bij een aanbouw bijvoorbeeld wordt je woonkamer een grotere ‘klankkast’, waardoor de akoestiek in je kamer aanzienlijk kan veranderen. Of niet jij maar de buren misschien last krijgen van meer contactgeluid. De vakman zal in dit geval een betere geluidsisolatie adviseren en kan dit heel goed met een voorzetwand of akoestisch plafond voor je maken.
  • Een vakman bespreekt jouw ‘woongedrag’ en voorkeuren hoe je de ruimte wilt gebruiken: heb je bijvoorbeeld huisdieren of (kleine) kinderen? De wijze waarop een ruimte gebruikt wordt, bepaalt mede de keuze voor specifieke constructies en materialen.
  • Een vakman geeft duidelijk aan welke werkzaamheden verricht moeten worden en ook al gebeurd moeten zijn voordat hij aan de slag kan (bijvoorbeeld: dat alle elektra en waterleidingen gelegd moeten zijn). Dat voorkomt vervelende verrassingen. Een vakman maakt heldere afspraken met jou over de afvoer van restmateriaal.
  • Een vakman vraagt naar jouw verwachting van het eindresultaat. Er bestaan allerlei normen en richtlijnen. Zorg dat jullie dezelfde norm (en dus dezelfde verwachting) in gedachten hebben!
  • Een vakman probeert niet sneller dan verstandig is zijn werk op te leveren. Vakmanschap en kwaliteit nemen tijd in beslag, hoewel klusprogramma’s op TV je misschien anders doen geloven. Bespreek samen de planning, zodat voor jou ook duidelijk is hoe lang het duurt.
  • Een vakman kan monsterpanelen laten zien van de materialen die jij overweegt of biedt aan je één van zijn referentieprojecten te bekijken. Zodat je de kwaliteit van zijn werk met eigen ogen kunt zien.
  • Een vakman zal zijn werk graag schoon opleveren. Plafond- en wandmontagewerk is precisiewerk en geeft niet enorm veel rommel, maar stof valt niet aan te ontkomen. Kortom: een vakman staat voor kwaliteit, denkt met je mee en durft vakwerk te garanderen. Check op deze website welke bedrijven vakwerk leveren en garantie.

Veel succes met de selectie van een plafondmonteur of wandmonteur! Check altijd even of de vakman die NOA-Afbouwgarantie aanbiedt ook daadwerkelijk bij ons geregistreerd staat als NOA-lid.