Showroom blijft gesloten tijdens lockdown
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
11 februari 2021

Update: showroom wel of niet open

Winkels mogen nu weer verkopen aan particulieren, maar alleen door een afhaalpunt in de buitenlucht in te richten of te bezorgen. Bestellingen moeten online of telefonisch gedaan worden waarna de klant op een afgesproken tijdstip de bestelling kan afhalen. Showrooms blijven gedurende de lockdown echter gesloten voor particuliere klanten. 

Daarnaast mogen er reparaties verricht worden aan consumentengoederen. Ook dit moet gebeuren op breng- en afhaalbasis. Showrooms blijven gesloten voor particuliere verkoop, business-to-businessverkoop is wel toegestaan. Indien noodzakelijk is het wel toegestaan om bij een particuliere klant thuis advies te geven. Dit kan vanzelfsprekend alleen onder voorwaarden van bezoek thuis (afstand houden, hygiëneregels). Houd in aanvulling hierop ook het Protocol Samen Veilig Doorwerken aan, dat beschrijft hoe er veilig bij particulieren achter de voordeur gewerkt kan worden.

Samengevat:  

  • Business to business verkoop is toegestaan.  
  • Verkoop aan particulieren alleen op basis van bestellen en afhalen of bezorgen.  
  • Een reparatiepunt mag wel repareren maar niet verkopen.  
  • Showrooms zijn momenteel gesloten voor particulieren, een adviesgesprek mag wel bij de particulier thuis plaatsvinden. 

Dit bericht is een aanvulling op onze eerder uitleg over het sluiten van showrooms gedurende de lockdown. Dit antwoord is gebaseerd op de website van de Rijksoverheid, zie voor meer informatie: Open en gesloten winkels tijdens de lockdown. 

Deel dit artikel: