Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
18 december 2019

Nieuwe natuursteenproducten

Ook bij begunstigend lid EST Hungary naderen de laatste dagen van het jaar. Het afgelopen jaar heeft EST Hungary echter niet stil gestaan. Zo zijn zij bezig geweest met nieuwe producten en zijn ze in omringende landen op zoek gegaan naar nieuwe materialen.

EST Hungary heeft in samenwerking met een partnerbedrijf hard gewerkt aan sandwichpanelen van aluminium met Belgisch hardsteen. Die zijn toe te passen als wand en plafondbekleding. De combinatie van luchtig aluminium en dun hardsteen geeft super lichtgewicht panelen. In Servië, Roemenië en Oekraïne heeft EST Hungary bovendien nieuwe groeves ontdekt met interessante materialen die ook nog aantrekkelijk geprijsd zijn.

Voor de komende winterperiode raadt EST Hungary Dolomit grit aan als antislip in de tijdens gladde winterdagen. Ze zijn leverbaar in handige zakjes van 10 kg. “In tegenstelling tot strooizout is dit niet belastend voor het milieu. Sterker nog, door de tijd worden de korrels afgebroken en geven ze waardevolle stoffen af, die de groei van planten bevorderd.”

Deel dit artikel:

Laatste nieuws