Tips om veilig te werken
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
18 februari 2021

Coronaproof bouwplaats

Ondanks corona werken we door. Gelukkig! Daarbij is het wel zaak om iedere bouwplaats goed op orde te hebben. Iedereen moet zich aan de basismaatregelen houden. Maar hoe? Vijf tips op een rij voor een coronaproof bouwplaats:

Tip 1 Voldoende ruimte in de keet

Is er voor iedereen voldoende gelegenheid om te pauzeren op 1,5 meter afstand? Is dit niet het geval? Regel een extra keet.

Tip 2 Stromend water en zeep

Een dixie zonder aanvullende voorzieningen als stromend water en zeep kan echt niet, zeker niet in deze tijd. Wees creatief, bedenk een oplossing, ook als de omstandigheden uitdagend zijn.

Tip 3 Stel een coronaverantwoordelijke aan

Wie is de coronaverantwoordelijke op de bouwplaats? Geen aanspreekpunt = geen duidelijkheid. Op iedere werklocatie moet een coronaverantwoordelijke aangesteld zijn.

Tip 4 Schoon toilet

Niemand wil de bouw op slot, dus zorg voor een schone pot. Alleen het coronavirus wordt blij van een gore, natte wc-bril. Poetsen dus. Schroom niet om de hoofdaannemer er op te wijzen, hoe vervelend dat ook is. Want niemand wil een corona uitbraak.

Tip 5 Vragen? Raadpleeg je bedrijfsarts

Werknemer met klachten? Raadpleeg je bedrijfsarts. Die kan ook aangeven wat je als werkgever zelf kunt doen.

Bonustip: op de website van de coronahelpdesk bouw & techniek staan meerdere praktische posters, downloads, toolboxen e.d. om medewerkers en andere bouwpartijen aan de basisregels te blijven herinneren. Allemaal gratis te gebruiken. Bekijk direct de hulpmiddelen.

Deze tips zijn natuurlijk een aanvulling op de basismaatregelen in het protocol 'Samen veilig doorwerken'.

Deel dit artikel: