Dat bent u allen!
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
05 december 2017

BinnenBouw Expert

Trots. Daar ontbreekt het nog wel eens aan in de plafond- en wandmontagesector. En samen durven optrekken. Samenwerking was dan ook het thema tijdens de Plafond en Wanddag in Harderwijk. Tegelijk werd een onderzoek gepresenteerd dat NOA en NVF samen lieten uitvoeren. Uitkomst: u bent allen Binnenbouw Expert. En daar mag u best wat trotser op zijn.

NOA zocht al een tijd de samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Fabrikanten van plafond en wandmaterialen (NVF). NOA-voorzitter Hendrik Ruys zei daar tijdens de landelijke Plafond en Wanddag het volgende over. “Ik ben er een groot voorstander van dat producenten en afbouwers op zoek gaan naar gezamenlijke mogelijkheden om enerzijds het vakmanschap te verdiepen en anderzijds al dat moois samen te promoten. Er zit namelijk zoveel potentieel in deze branche. Maar we moeten het samen maken. Fabrikanten hebben vakmensen nodig die hun producten willen monteren en afbouwers hebben leveranciers nodig om de juiste slimme, akoestische of brandwerende materialen te kunnen kopen die nodig zijn voor elk project.”

Onderzoek

De samenwerking tussen NOA en NVF leidde tot een onderzoek waaruit blijkt dat de afbouwbedrijven wel wat trotser mogen zijn op wat ze allemaal maken. En dat leidde op zijn beurt weer tot de term Binnenbouw Expert. Want dekt die naam niet precies de lading van wat al die plafond- en wandmontage-, stukadoors-, natuursteen- en vloerenbedrijven dagelijks doen? Juist.

Binnenbouw Expert Award

Om de nieuwe naam Binnenbouw Expert bij zowel alle afbouwbedrijven als de consumenten bekend te maken, hebben NOA en NVF de Binnenbouw Expert Award bedacht. “En nee, dat is niet de zoveelste award voor het mooist afgewerkte interieur of de best gestucte muur. Dit keer is de prijs bedoeld voor het bedrijf dat zijn zaakjes op meerdere fronten op orde heeft”, legt Herman Jurrius van de NVF uit. “De BBE Award is een prijs voor de afbouwer die zich onderscheidt door bijvoorbeeld een unieke organisatie of organisatiestructuur. De manier waarop een ondernemer zijn bedrijf presenteert, digitaal of juist in de dagelijkse contacten met klanten. Maar ook uitstekende serviceverlening, een uniek serviceconcept of een uitzonderlijk businessmodel kan een award opleveren.” De winnaar van de BBE Award ontvangt een PR-pakket ter waarde van drieduizend euro en mag zich een jaar lang Binnenbouw Expert van het jaar noemen.

Jury nomineert 3 bedrijven

Een onafhankelijke jury onder leiding van Peter Vorstenbosch, hoofdredacteur van de website plafondenwand.info beoordeelt de bedrijven die denken in aanmerking te komen voor de prijs. “Daarbij is de argumentatie erg belangrijk”, stelt Jurrius. Uit de inzendingen worden 10 bedrijven uitgenodigd om hun verhaal aan de jury uit te leggen. Daaruit worden drie genomineerden gekozen. “Die drie bedrijven krijgen allemaal een videoreportage over hun bedrijf en de unieke manier van zakendoen”, legt Jurrius uit. In het najaar van 2018 wordt de echte winnaar gekozen tijdens een speciaal Binnenbouw Expert-evenement.”

Deel dit artikel: