Samen veilig doorwerken
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
01 oktober 2020

Alles over de Coronacrisis

Op deze pagina houden wij jullie op de hoogte van alle informatie rondom de Coronacrisis.

Protocol 'Samen veilig doorwerken'

De Rijksoverheid heeft samen met de bouw- en technieksector, waaronder NOA en AFNL, het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ vastgesteld. Werk conform dit protocol en benut andere tools om op veiligheid en gezondheid te attenderen:

Aanpassing quarantaineperiode per 1 december 2020

Zit je vanaf 1 december in quarantaine vanwege een melding van de CoronaMelder App of vanuit het GGD bron- en contactonderzoek? Dan kun je je vijf dagen na die melding laten testen bij de GGD, ook als je geen corona gerelateerde klachten hebt. Valt die test negatief uit, dan mag je je thuisquarantaine beëindigen.

Uitzondering voor grenswerkers

Grenswerkers zijn sinds afgelopen 11 november vrijgesteld van de quarantaine mits hun aanwezigheid noodzakelijk is voor de uitvoering van het werk. Deze versoepeling geldt op dit moment echter niet voor arbeidsmigranten. Lees meer.

Wat betekenen de aangescherpte corona maatregelen

De overheid heeft per 13 oktober scherpere maatregelen ingesteld om het coronavirus terug te dringen. De Bouw en Techniek werken daaraan mee met het Protocol Samen Veilig Doorwerken. Werkzaamheden in de bouw kunnen dan ook doorgaan, het toepassen van het protocol is daarvoor strikt noodzakelijk.

Waar moet je conform de huidige corona maatregelen bij het werk extra rekening mee houden?

 • Voorkom nauwe contacten: maak gebruik van telefonisch of video-overleg in plaats van persoonlijke afspraken.
 • Neem een mondkapje mee. Het kan nodig zijn om dat te dragen als je in een bouwmarkt, winkel of in een voor publiek toegankelijke ruimte (gemeentehuis, theater, etc.) moet zijn. De voorschriften kunnen snel veranderen. Check voor je aan het werk gaat de lokale maatregelen of kijk naar de informatie bij de ingang.

Verder blijft onverminderd gelden:

 • Werk conform het Protocol Samen Veilig Doorwerken
 • Werk thuis als dat kan.
 • Blijf thuis bij (milde) verkoudheidsklachten en laat je via de GGD testen.
 • Houd 1,5 meter afstand.
 • Was vaak je handen.
 • Nies en hoest in je elleboog.
 • Beperk onnodige contacten:
  • Reis zo veel mogelijk alleen in plaats van samen.
  • Stel bijeenkomsten voorlopig uit als ze niet noodzakelijk zijn.
 • Houd er rekening mee dat mensen bang of voorzichtig kunnen zijn. Werkzaamheden bij kwetsbare particulieren mag je alleen uitvoeren als zij daar uitdrukkelijk toestemming voor hebben gegeven.

Bereikbaarheid secretariaat

Om verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken, werken alle medewerkers zoveel mogelijk vanuit huis.

Uiteraard zijn wij gewoon bereikbaar op het normale telefoonnummer (0318-547373) en blijft onze dienstverlening beschikbaar. Schroom dus niet en gebruik onze dienstverlening als u vragen heeft. Uiteraard kunt u ook onze medewerkers op hun mobiele nummer bereiken:

Heeft u vragen over: Corona, cao, personeelszaken, arbeidsomstandigheden, arbeidsrecht en voorwaarden, neem dan contact op met onderstaande personen:

Gert van der Meulen06-53234232Mail Gert van der Meulen
Gert van de Bovenkamp06-10473121Mail Gert van de Bovenkamp

Heeft u vragen over de sector Vloeren & Terrazzo, Plafond- & Wandmontage of Sector Grootbedrijven, neem dan contact op met:

Rob van Boxtel06-22495509Mail Rob van Boxtel

Heeft u vragen over de sector Stukadoren & Afbouw, OZP of Afbouwkeur, neem dan contact op met:

Bart van der Vorst06-13562353Mail Bart van der Vorst

Heeft u vragen over de sector Natuursteen, neem dan contact op met:

Ester Litjes06-53533273Mail Ester Litjes

Heeft u vragen over communicatie, winterprogramma, NOA-ondernemersopleiding, Jong Management of begunstigend lidmaatschap, inloggegevens, website neem dan contact op met:

Jolanda Reede06-20450348Mail Jolanda Reede

Bijeenkomsten, vergaderingen, trainingen & opleidingen

Door de aangescherpte maatregelen zijn de meeste bijeenkomsten en cursusdagen uitgesteld. Zodra mogelijk zullen deze alsnog worden ingepland en worden deelnemers en betrokkenen uiteraard persoonlijk geïnformeerd. Vergaderingen, die door moeten gaan om de belangen van leden te blijven behartigen en die niet via een online portaal kunnen worden gehouden, vinden wel plaats bij NOA. Hiervoor geleden onze richtlijnen om het NOA-huis veilig te kunnen bezoeken.

Nieuws Coronavirus

Helpdesk

Op de website www.helpdeskcorona-bt.nl vind je informatie over de bereikbaarheid van de Helpdesk Corona Bouw & Techniek, een initiatief van veel brancheorganisaties en -behartigers in de bouwsector. Deze helpdesk ondersteunt het op 27 maart jl. verschenen protocol ‘samen veilig doorwerken’. Op de website is ook een lijst met veelgestelde vragen opgenomen en kun je handige informatie downloaden, zoals de posters van de Rijksoverheid en een praktische toolbox. De helpdesk is er eveneens voor meldingen van situaties op de werkvloer die niet opgelost worden. Ter inspiratie staan op de website ook voorbeelden van bedrijven die zorgvuldig omgaan met de veiligheid en gezondheid.

Naar de Helpdesk Corona Bouw & Techniek

Deel dit artikel: