Samen veilig doorwerken
Alle afbouwbedrijven
aangesloten bij NOA
17 juni 2021

Op deze pagina vindt u alles rondom corona voor de afbouwsector

Op deze pagina houden wij jullie op de hoogte van alle informatie rondom Corona.

Coronaversoepelingen

Er worden gelukkig steeds minder mensen met corona in het ziekenhuis opgenomen. En het aantal mensen dat gevaccineerd wordt, stijgt hard. Daarom heeft het kabinet stap 3 van het openingsplan vervroegd ingevoerd. De basisregels blijven voor iedereen gelden. 

Corona en vakantie in het buitenland

Ook krijgt het secretariaat regelmatig vragen over wat te doen als de werknemer op vakantie gaat naar het buitenland en hij daar niet tijdig van kan terugkeren, omdat hij daar in quarantaine moet of niet tijdig kan terugkeren. Of als een werknemer er voor kiest naar een vakantiebestemming met code oranje/rood te reizen. U mag een werknemer vragen of hij/zij naar een ‘code rood/oranje’ land gaat. U kunt dan ook vooraf schriftelijk vastleggen dat het loon niet wordt doorbetaald als de werknemer bij terugkomst in quarantaine moet. U kunt daarentegen niet werknemers onbetaald verlof laten nemen als zij vakantie vieren in een land met code groen of geel en daar een niet te verwachten opgelegde quarantaine door de overheid van dat land krijgen. Lees er meer over in ons online kenniscentrum. 

Grenswerkers

De gratis testvoorziening voor grenswerkers in Duitsland is per 17 juni stopgezet. Dit komt omdat Duitsland code geel is geworden en er door Duitsland uitzonderingsregels zijn gemaakt op registraties, testen en quarantaine voor Nederlandse grenspendelaars. Lees er meer over. 

De bouw gaat door

Alle maatregelen blijven gelden. Het protocol blijft onverminderd van kracht. Om mensen te blijven herinneren, attenderen we graag nog eens op de posters voor werken op de bouwplaats of voor werken in en rond een woning. Ze zijn gratis te downloaden op de website Helpdesk Corona. 

Zelftest

Er zijn coronazelftesten te koop bij een apotheek of drogisterij. Bij coronagerelateerde klachten geldt nog steeds om te testen via de GGD, maar werknemers die nergens last van hebben, kunnen een zelftest doen, om de veiligheid op de werkplek te vergroten. Lees meer.

Showroombezoek

Showroombezoek voor particulieren is conform de volgende regels weer toegestaan (B2B was al mogelijk):

 • Kleine showrooms tot 50 m2 winkeloppervlakte mogen per verdieping maximaal 2 klanten in de showroom toelaten.
 • Showrooms (vanaf 50 m2 winkeloppervlakte) mogen weer één klant per 25 m2 toelaten.
 • De basisregels blijven gelden: mondkapjesplicht, 1,5 meter afstand, hygiënemaatregelen en thuisblijven bij klachten.
  Meer informatie over de voorwaarden staat op de website van de Rijksoverheid.

Waar moet je conform de huidige corona maatregelen bij het werk extra rekening mee houden?

 • Voorkom nauwe contacten: maak gebruik van telefonisch of video-overleg in plaats van persoonlijke afspraken.
 • Neem een mondkapje mee. In openbare ruimtes geldt een mondkapjesplicht. Als hier werkzaamheden moeten worden gedaan, dan moeten de voorschriften in acht worden genomen. Check voor je aan het werk gaat de lokale maatregelen of kijk naar de informatie bij de ingang.

Verder blijft onverminderd gelden:

 • Werk conform het Protocol Samen Veilig Doorwerken
 • Werk thuis als dat kan.
 • Blijf thuis bij (milde) verkoudheidsklachten en laat je via de GGD testen.
 • Houd 1,5 meter afstand.
 • Was vaak je handen.
 • Nies en hoest in je elleboog.
 • Beperk onnodige contacten:
  • Reis zo veel mogelijk alleen in plaats van samen.
  • Stel bijeenkomsten voorlopig uit als ze niet noodzakelijk zijn.
 • Houd er rekening mee dat mensen bang of voorzichtig kunnen zijn. Werkzaamheden bij kwetsbare particulieren mag je alleen uitvoeren als zij daar uitdrukkelijk toestemming voor hebben gegeven.

Bereikbaarheid secretariaat

Om verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken, werken alle medewerkers zoveel mogelijk vanuit huis.

Uiteraard zijn wij gewoon bereikbaar op het normale telefoonnummer (0318-547373) en blijft onze dienstverlening beschikbaar. Schroom dus niet en gebruik onze dienstverlening als u vragen heeft. Uiteraard kunt u ook onze medewerkers op hun mobiele nummer bereiken:

Heeft u vragen over: Corona, cao, personeelszaken, arbeidsomstandigheden, arbeidsrecht en voorwaarden, neem dan contact op met onderstaande personen:

Gert van der Meulen06-53234232Mail Gert van der Meulen
Gert van de Bovenkamp06-10473121Mail Gert van de Bovenkamp

Heeft u vragen over de sector Vloeren & Terrazzo, Plafond- & Wandmontage of Sector Grootbedrijven, neem dan contact op met:

Bob Buijs06-82117490Mail Bob Buijs

Heeft u vragen over de sector Stukadoren & Afbouw, OZP of Afbouwkeur, neem dan contact op met:

Bart van der Vorst06-13562353Mail Bart van der Vorst

Heeft u vragen over de sector Natuursteen, neem dan contact op met:

Ester Litjes06-53533273Mail Ester Litjes

Heeft u vragen over communicatie, winterprogramma, NOA-ondernemersopleiding, Jong Management of begunstigend lidmaatschap, inloggegevens, website neem dan contact op met:

Jolanda Reede06-20450348Mail Jolanda Reede
Erica van Aken06-53221691Mail Erica van Aken

Bijeenkomsten, vergaderingen, trainingen & opleidingen

Door de corona maatregelen waren alle bijeenkomsten en cursusdagen uitgesteld. Deze worden alsnog ingepland en deelnemers en betrokkenen worden uiteraard persoonlijk geïnformeerd. Vergaderingen, die door moeten gaan om de belangen van leden te blijven behartigen, zullen zoveel mogelijk via een online portaal worden gehouden.

Nieuws Coronavirus

Helpdesk

Op de website www.helpdeskcorona-bt.nl vind je informatie over de bereikbaarheid van de Helpdesk Corona Bouw & Techniek, een initiatief van veel brancheorganisaties en -behartigers in de bouwsector waaronder NOA helpdesk. Op de website is naast het doorwerk protocol ook een lijst met veelgestelde vragen opgenomen en kun je handige informatie downloaden, zoals de posters van de Rijksoverheid en praktische toolboxen.

Naar de Helpdesk Corona Bouw & Techniek

Deel dit artikel: