29 april 2023
OZP-bijeenkomst Roosendaal

OZP-bijeenkomst Roosendaal

Deze bijeenkomst is geannuleerd, wegens te weinig deelnemers.

Op zaterdag 29 april a.s. organiseren we een NOA OZP bijeenkomst "Bier- en stadswandeling en bezoek aan museum Tongerlohuys" in Roosendaal.

Roosendaal heeft een aantal typische bier specialiteitencafés waar je de lekkerste bieren kunt proeven: een daarvan is ’t Wapen, waar wij onze middag zullen starten. Na het nuttigen van een voorgerecht met bijpassende bier neemt een stadsgids ons mee naar verscholen plekken en naar historische gebouwen en monumenten zoals de St. Jan, het Raadhuis, het Emile van Loonhuis en het Tongerlohuys.

Het Tongerlohuys vertelt het Verhaal van Roosendaal. Vijf iconen nemen je mee door de plaatselijke geschiedenis. Laat je vertederen door het Liga-meisje, zegenen door meneer pastoor, op sleeptouw nemen door de conducteur, toespreken door burgemeester Schoonheijt of verrassen door een gast-icoon.

Na het museumbezoek wandelen we van restaurant naar eetcafé en gaan we genieten van de culinaire rijkdom van Roosendaal. Niet alleen via de smaken leer je Roosendaal kennen. Tussendoor maak je een prachtige wandeling langs historische plekjes kriskras door de binnenstad. De gids vertelt je alles over Roosendaal en de highlights van de stad. We hebben een dynamisch uitje georganiseerd waarbij je geniet van heerlijke gerechten, boeiende verhalen, prachtige historie en elkaars gezelschap.

Locatie

Wapen van Roosendaal
Markt 9
4701 PA  Roosendaal

Parkeren

In het centrum is het allemaal betaald parkeren. Het beste kun je parkeren in de parkeergarage Nieuwe Markt (Nieuwe Markt) of Biggelaar (Nieuwstraat). Let op, er zijn 2 Markten in Roosendaal de Nieuwe Markt en de Oude Markt (ook wel gewoon Markt genoemd). Als je kiest voor de parkeergarage aan de Nieuwe Markt dan kun je in de garage het beste kiezen voor uitgang Nieuwe Markt en loop dan via ”Tussen de Markten” naar de Markt waar we zullen starten bij het Wapen.

Programma

13.00 - 13.15 uurOntvangst met welkomstdrankje bij het Wapen
13.15 - 14.15 uurAansluitend voorgerecht met bijpassend biertje
14.15 - 15.15 uurBezoek aan museum Tongerlohuys
15.15 - 16.45 uurHoofdgerecht bij de Moriaan
16.45 - 17.15 uurWandelen
17.15 - 18.00 uurNagerecht bij de Raatskelder
18.00 - 18.30 uurWandelen
18.30 - 18.45 uurAfsluiting