08 februari 2023
Cursus Sgraffito

Cursus Sgraffito

Een heerlijke doe-dag, waar je in 1 dag tijd zelf een Sgraffito maakt. Dit is een speciale techniek, waarbij je eerst verschillende lagen pleister - in verschillende kleuren - over elkaar heen zet, waarna je een patroon gaat uitkrabben en er een fraai tafereel ontstaat.

Voor de stukadoor zijn er bij het maken van een Sgraffito bijzondere aandachtspunten, zoals het aanbrengen van een goede vertin- en raaplaag. Die is essentieel om een egale zuiging van de later aan te brengen pleisterlagen te  bewerkstelligen. In verband met de dieptewerking moeten alle pleisterlagen overal even dik worden aangebracht. Daarna moet het patroon laag voor laag uitgekrabd worden om het bijzondere reliëf te geven.

De krabtechniek is al eeuwenoud. Het is oprecht een beleving om laag voor laag te ontdekken hoe je met de dieptewerking van de mortellagen een schouwspel van kleur en schaduw maakt. Natuurlijk wordt tijdens de dag ook de theorie over materiaalgebruik en hechting uitgelegd. 

Docent

Jaap Poortvliet & Gerbert Tichem, Meester restauratiestukadoors

Handige informatie

Locatie: NOA, De Smalle Zijde 20A, 3903 LP Veenendaal
Aantal: Minimum aantal deelnemers: 6 (maximaal 16)
Duur: hele dag, van 08.30 tot 17.00 uur
Wanneer: 8 februari 2023
Cursusprijs: € 75,00 excl. btw

Bekijk alle cursussen (en voorwaarden) die NOA in het Winterprogramma heeft opgenomen.

Inschrijven

Om er zeker van te zijn dat je geen robot bent, is het mogelijk dat het systeem je vraagt een eenvoudige optelsom te maken. Je moet dit antwoord dan verplicht geven om het formulier te kunnen verzenden.

  • Conform ID-kaart
  •  *
  • Conform ID-kaart
  •  *
    naam@bedrijf.nl
  • - -
    Dag - Maand - Jaar