16 april 2023
Cursus Basis VCA

Cursus Basis VCA

Wij zijn in overleg met de docent een nieuwe datum aan het plannen. Schrijf je wel vast in op onderstaand formulier en zodra wij meer weten hoor je van ons.

VCA staat in het kort voor Veiligheid Checklist Aannemers en betreft de veiligheid, gezondheid en het milieu binnen een organisatie. Voor toegang tot veel grote bouwplaatsen wordt verplicht dat medewerkers een VCA-diploma hebben. 

De B-VCA, oftewel basis veiligheid, bestaat uit kennis over wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen en het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen. Tijdens de cursus wordt alle examenstof doorlopen en is er veel aandacht voor het toepassen van kennis in de werksituatie. Zo word je als deelnemer zo goed mogelijk voorbereid op het officiële examen. 

Na afloop van de cursus wordt de zaal omgebouwd tot examenlocatie en komen examinatoren het examen afnemen. Hiervoor is een geldig legitimatiebewijs (paspoort of ID kaart) nodig; zonder legitimatie mag er geen examen worden gedaan.

Aantal deelnemersKosten p.p.
14€ 153,00
15€ 149,00
16€ 145,00
17€ 142,00
18€ 139,00
19€ 136,00
20€ 134,00

Extra mogelijkheden:

 • VCA Nederland is erkend door het CCV om VCA cursussen met een Code 95 vermelding te mogen organiseren; als je deze cursus voor CCV nascholing wilt gebruiken, geef dit dan bij inschrijving direct aan.
 • Speciaal voor mensen die moeite hebben met lezen en leren kan een VCA Voorleesexamen worden aangevraagd. De vragen en meerkeuze antwoorden worden dan voorgelezen. Kosten hiervoor bedragen € 15,- excl btw bovenop de cursuskosten. Geef het bij inschrijving direct aan in het opmerkingen veld als je gebruik wilt maken van het voorleesexamen. 

Docent

Martijn Koelink, Veiligheidskundige bij VCA-Nederland

Handige informatie

Locatie: NOA, De Smalle Zijde 20A, 3903 LP Veenendaal
Aantal: Minimum aantal deelnemers: 14 (maximaal 20)
Duur: hele dag, van 09.00 tot 18.00 uur
Wanneer: datum volgt
Cursusprijs: zie kostenoverzicht

Bekijk alle cursussen (en voorwaarden) die NOA in het Winterprogramma heeft opgenomen.

Inschrijven

Om er zeker van te zijn dat je geen robot bent, is het mogelijk dat het systeem je vraagt een eenvoudige optelsom te maken. Je moet dit antwoord dan verplicht geven om het formulier te kunnen verzenden.

 •  *
 • Conform ID-kaart
 • Conform ID-kaart
 •  *
  naam@bedrijf.nl
 • - -
  Dag - Maand - Jaar