25 maart 2021
Circulair bouwen

Circulair bouwen

Ik daag de afbouwbranche graag uit om meer circulair te gaan denken en handelen”. 

Deze presentatie is live gegeven tijdens het NOA Café. De opname kunt u hier terugkijken. Reageren op polls en het stellen van vragen via de chat is natuurlijk niet meer mogelijk.

Natuurlijk zijn er al uitdagingen op het gebied van energie en milieu, hoe logisch is het om dit ook gelijk circulair te doen? Hoe gaan we de juiste balans vinden en wat kan de afbouwbranche, of beter gezegd de afbouwer, gaan verwachten van zijn opdrachtgevers die hier (al) om gaan vragen? Wat kunnen we leren van slopers en kunnen we gaan samenwerken om zo bij te gaan dragen aan minimaal materiaal gebruik, levensduurverlenging, het effectief inregelen van installaties en mogelijk zelfs inclusiviteit? Hoe kunnen we nu al gaan 'voordenken' over het hergebruik bij een latere verbouwing, renovatie of transitie naar een andere energiebron? Mis het niet, het is namelijk niet meer de vraag of het gaat gebeuren maar wanneer gaat dit impact krijgen op mijn dagelijkse business? Graag vertel ik jullie hier meer over!

Wytze Kuijper (1964) is een ambitieuze dwarsdenker, die kansrijke trends weet om te zetten in business. Als opgeleid bouwkundige ingenieur is hij gaan ondernemen in het internationale medialandschap in 19 landen van de wereld. De oogst na 19 jaar: wat beweegt mensen en wat brengt mensen in beweging! De ervaringen en inzichten vanuit het het media-ondernemerschap worden nu ingezet in het realiseren van leefbare toekomstbestendige steden en betekenisvol ondernemerschap. Dat wil jij toch ook! Business met een bedoeling is een bron van inspiratie en maakt je onderneming woest aantrekkelijk. Is dat spannend? Ja. Is de uitkomst onbekend? Ja. Gaat het wat opleveren? Ja. Zeg hardop 'Ja ik wil" dan maak jij morgen ook het verschil.