NOA Menu

WebTV

Voor interessante video’s over de afbouw

Webtv van NOA voorziet je van interessante video’s over de afbouw. Van verslagen over onze jaardagen tot interviews met experts. Daarnaast hebben we interessante video’s over arbozaken en praktische tips voor ondernemers. Laat je inspireren.

 • Enorm tekort aan bouwarbeiders afbouw

  Enorm tekort aan bouwarbeiders afbouw

  15 november 2018

  “Op allerlei plaatsen in Nederland kunnen werkgevers momenteel moeilijk aan personeel komen, maar het probleem is het allergrootst bij bouwarbeiders in Amsterdam en omgeving.” NOS maakte hier een reportage over en heeft op de website een landkaart waarop precies getoond wordt in welke regio’s volgens het nieuwste UWV-rapport het tekort aan afbouwers het grootste is.

 • NOA-ONDERNEMERSOPLEIDING

  NOA-ONDERNEMERSOPLEIDING

  30 oktober 2018

  De NOA-Ondernemersopleiding bestaat uit 10 praktische lesdagen. Deze zijn als afzonderlijke cursusdag of als complete opleiding te volgen. Je krijgt nieuwe inzichten voor je bedrijf, leert slimmer te werken en ondernemersrisico’s te herkennen. Alle trainingen van deze opleiding zijn specifiek bedacht voor (toekomstig) ondernemers van een stukadoors-, vloeren-, terrazzo-, natuursteenbewerking, blokkenstellers- en plafond- en wandmontagebedrijf.

 • NOA Opleidingsbedrijf Afbouw

  NOA Opleidingsbedrijf Afbouw

  18 oktober 2018

  Wat doet NOA Opleidingsbedrijf Afbouw allemaal?

 • Instroomplan Afbouw

  Instroomplan Afbouw

  11 oktober 2018

  Tijdens het evenement Toekomst van de Afbouw op 12 oktober 2018 wordt uitgelegd hoe NOA,FNV en CNV met het instroomplan Afbouw nieuwe vakkrachten willen werven voor de sectoren.

 • STUC Werk en Leren

  STUC Werk en Leren

  25 september 2018

  Wil jij stukadoor worden? Kom naar één van de open dagen van www.stucwerkenleren.nl

 • Ledenbijeenkomst hoofdsector Plafond- & Wandmontage

  Ledenbijeenkomst hoofdsector Plafond- & Wandmontage

  14 juni 2018

  Voor alle leden van de Hoofdsector Plafond- & Wandmontage organiseren we een voorjaars-ledenbijeenkomst. U wordt er bijgepraat over vele zaken die in de bedrijfstak spelen. Dit mag u niet missen!

 • Instructiefilm KopieID app

  Instructiefilm KopieID app

  7 juni 2018

  Wilt u weten hoe de KopieID app werkt? Bekijk dan deze video.

 • Vloerendag 2018

  Vloerendag 2018

  9 mei 2018

  Heeft u afgelopen maand de Vloerendag gemist? Of wilt u de dag nog eens op uw gemak terug beleven? Dat kan met het videoverslag dat één van de standhouders voor de sector heeft laten maken. U ziet tal van noviteiten de revue passeren, proeft de gemoedelijke sfeer en ziet het spectaculaire buitenterrein.

 • Doe maar duurzaam

  Doe maar duurzaam

  3 mei 2018

  Aflevering Doe maar Duurzaam op RTL 7 waar verschillende NOA-leden aan mee hebben gewerkt.

 • Stoffencheck

  Stoffencheck

  26 april 2018

  Bekijk de animatie van de Stoffencheck, een initiatief van Inspectie SZW en FNV.

 • Praktisch opleiden

  Praktisch opleiden

  11 april 2018

  Een discussie die al langer leeft en regelmatig op tafel komt: wanneer is iemand laag- of hoogopgeleid? Vorige week reageerde schrijfster en columnist Marianne Zwagerman fel in een bijeenkomst voor ondernemers en het fragment ging direct viraal. "Stop met mensen laagopgeleid noemen. Ze zijn praktisch opgeleid, dat is niet slechter dan theoretisch.”

 • Sfeerimpressie Plafond & Wanddag

  Sfeerimpressie Plafond & Wanddag

  11 januari 2018

  Bekijk hier een korte sfeerimpressie van de Plafond & Wanddag terug.

 • FINK-promofilm

  FINK-promofilm

  2 november 2017

 • Expandet Rosett NL

  Expandet Rosett NL

  3 oktober 2017

  De Expandet Rosett® is een baanbrekend bevestigingsmiddel. De Rosett is de sterkste plug voor het bevestigen van gipsplaat, spaanplaat en andere spouwmuren. De korte productvideo maakt direct duidelijk welke pluggen waarvoor gebruikt kunnen worden. Er zijn ook verschillende ‘koppen’ beschikbaar!

 • De CO2-Prestatieladder in één minuut!

  De CO2-Prestatieladder in één minuut!

  7 september 2017

 • Arbowet per 1 juli 2017

  Arbowet per 1 juli 2017

  21 juni 2017

  Met het wijzigen van de Arbowet veranderen de voorwaarden voor arbozorg en preventie bij organisaties. Hier zijn verschillende mensen bij betrokken en het betekent voor iedereen iets anders. Preventie en arbozorg moeten samen worden opgepakt om er samen voor te zorgen dat mensen gezond en veilig kunnen werken, langer fit blijven en productiever zijn!

 • Waarom een RI&E?

  Waarom een RI&E?

  7 juni 2017

  Een gezonde en veilige werkplek draagt bij aan drie belangrijke pijlers voor een succesvol bedrijf: werknemerstevredenheid, productiviteit en bedrijfscontinuïteit. Bedrijven in de afbouw- en natuursteensector kunnen gebruik maken van de Branche-RI&E (https://www.volandis.nl/nieuws/rie-bouwnijverheid-30-beschikbaar/). Voor bedrijven met personeel is het een wettelijke verplichting een RI&E met Plan van Aanpak te hebben.

 • Bouwvergunningen stijgen aanzienlijk!

  Bouwvergunningen stijgen aanzienlijk!

  17 mei 2017

  Het CBS publiceerde de nieuwste cijfers over verleende bouwvergunningen. Het aantal is al jaren niet meer zo hoog geweest, dus het zijn de beste cijfers sinds de crisis. Toch zijn we er nog niet…

 • Vloerendag met Cobouw Café

  Vloerendag met Cobouw Café

  12 april 2017

  Op 30 maart 2017 vond bij NOA in Veenendaal de Vloerendag plaats. Zo’n 450 mensen uit de vloerenbranche bezochten de beursvloer en lezingen over relevante thema’s. In het Cobouw Café werd onder meer met Bernard Wientjes gesproken over De Bouwagenda en de toekomst van de bouw. Cobouw journalisten Thomas van Belzen en Joost Zwaga maakten een video-impressie van de dag.

 • De Bouwagenda

  De Bouwagenda

  5 april 2017

  Een revolutionair plan van de Taskforce Bouw om Nederland te verduurzamen: een 100% energieneutrale woningvoorraad in 2050, het verbeteren van het hernieuwbare grondstofverbruik en een aanzienlijke productiviteitsverhoging in de sector. Deze animatie legt uit hoe dat moet gaan gebeuren.

 • Bouwcoalitie & Taskforce bijeenkomst

  Bouwcoalitie & Taskforce bijeenkomst

  29 maart 2017

  Afgelopen maandag 6 maart waren de Bouwcoalitie en de Taskforce bijeen om de laatste hand te leggen aan De Bouwagenda. Deze is nu zo goed als klaar om op 28 maart 2017 aan te bieden aan het kabinet en de ‘buitenwereld’. Bekijk de korte video-impressie van het event op de Bouwcampus in Delft.

 • ‘The making of De Bouwagenda’

  ‘The making of De Bouwagenda’

  29 maart 2017

  Ruim 50 partijen hebben de afgelopen maanden meegewerkt aan De Bouwagenda. Vertegenwoordigers vanuit alle onderdelen van de bouwsector, waaronder NOA-voorzitter Hendrik Ruys gaven tezamen met overheid, kennisinstellingen en maatschappelijke groepen hun inbreng. De Bouwagenda is op 28 maart 2017 aan het kabinet gepresenteerd, maar wat ging daar aan vooraf? Bekijk een impressie van ‘The making of’.

 • Cementindustrie moet veranderen

  Cementindustrie moet veranderen

  1 maart 2017

  De hoeveelheid CO2-uitstoot bij de productie en verwerking van producten wordt steeds belangrijker. Ook afbouwbedrijven moeten (steeds meer) hun CO2-footprint kunnen verantwoorden. Actueel is de hoge CO2-productie bij de productie van cement, zo blijkt ook uit het NOS-journaal van 28 februari 2017. Tijdens de Vloerendag op 30 maart 2017 wordt er aandacht besteed aan de consequenties voor cementgebonden vloeren. Meer info: www.noa.nl/vloerendag.

 • MVI 8711

  MVI 8711

  1 maart 2017

 • Stukadoren niveau 3

  Stukadoren niveau 3

  11 januari 2017

  Decoratief stucwerk, stuclijsten maken en gevorderde stukadoorswerkzaamheden leer je op de opleiding tot Gezel Stukadoor. Deze niveau 3 opleiding op MBO-niveau kun je op verschillende scholen in het land volgen, nadat je het diploma stukadoren niveau 2 hebt gehaald. Het is een prachtig vak! Meer weten? www.stucwerkenleren.nl

 • Stukadoren niveau 2

  Stukadoren niveau 2

  11 januari 2017

  Stukadoren is een prachtig vak! Grote wanden precies vlak en glad maken, daar komt heel wat techniek bij kijken. Op de stukadoorsopleiding op MBO 2-niveau leer je in twee jaar tijd het vak. Via een beroepsbegeleidende leerweg combineer je werk en school. Kijk voor meer info op www.stucwerkenleren.nl

 • Dag van de ondernemer

  Dag van de ondernemer

  16 november 2016

  Bouwen aan welvaart, duurzaamheid en veiligheid in de buurt, gemeente, Nederland, Europa en wereldwijd, de kracht van het MKB.

 • Stukadoors met hoge werkmoraal

  Stukadoors met hoge werkmoraal

  28 september 2016

  Tijdens de algemene politieke beschouwingen stelde premier Rutte de stukadoorssector als voorbeeld: jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt worden door de gebroeders Traub opgeleid tot bekwaam stukadoor met een hoge werkmoraal. Rutte stelde dit succesvolle project als voorbeeld om jongeren niet een Wajong of arbeidsongeschiktheidsstempel te geven, maar juist inspanningen te verrichten om meer jongeren door goede wetgeving en subsidie een kans te bieden.

 • JAN. Het boegbeeld van de afbouw

  JAN. Het boegbeeld van de afbouw

  13 september 2016

  Jan van de Kant nam zaterdag 10 september 2016 tijdens het NOA Congresweekend afscheid van alle leden als voorzitter van NOA. Speciaal voor zijn afscheid is een video gemaakt waarin collega’s, familie en vrienden Jan van de Kant portretteren. Het videoportret was een complete verrassing voor onze Erevoorzitter, die tot tranen toe geroerd was door alle persoonlijke woorden.

 • Invisidoor DL

  Invisidoor DL

  22 april 2016

  In moderne, minimalistische architectuur primeert pure zuiverheid in al zijn aspecten. Waar in een traditionele woning deuren soms een onverdiende en opvallende plaats krijgen door hun structurele opbouw, is dit in moderne architectuur net niet gewenst. Het wegwerken van de zichtbare scharnieren en het zichtbaar kader zoals mogelijk is met de argenta® invisible neo scharnieren en de invisidoor® DL, een onzichtbaar aluminium kader, levert dan de ultieme oplossing om het ontwerp strak en tijdloos te maken.

 • Nieuwe RI&E 3.0

  Nieuwe RI&E 3.0

  2 maart 2016

  De RI&E Bouwnijverheid is een online applicatie waarmee u op eenvoudige wijze zelf een Risico Inventarisatie & Evaluatie met een plan van aanpak (PvA) kunt maken, zonder inschakeling van deskundigen. De RI&E Bouwnijverheid is erkend door het Steunpunt RI&E. De RI&E Bouwnijverheid is bedoeld voor werkgevers, preventiemedewerkers en kerndeskundigen (zelfstandig of werkzaam bij een arbodienst). De RI&E 3.0 is te maken op: www.riebouwnijverheid.nl.

 • Communicatie en werkvoorbereiding

  Communicatie en werkvoorbereiding

  24 februari 2016

  “Er is nooit tijd om iets goed te doen, maar wel altijd tijd om te herstellen.” Dat is nogal zwart-wit gesteld, maar aan de andere kant is het niet voor niets dat de faalkosten in de bouw zo hoog zijn. Bekijk het voorbeeld van de Firma Zeldenrust. Hieruit blijkt nog eens te meer hoe belangrijk goede communicatie op de bouwplaats en een secure werkvoorbereiding zijn!

 • Wet Verbetering Poortwachter

  Wet Verbetering Poortwachter

  21 oktober 2015

  Veel werkgevers én werknemers krijgen met de Wet Verbetering Poortwachter te maken. De WVP is gericht op een zo snel mogelijke werkhervatting en het voorkomen van langdurig verzuim door ziekte.

 • BIM bibliotheken

  BIM bibliotheken

  16 juli 2015

  Productbibliotheken die onderling niet uitwisselbaar zijn of door alle programma’s gelezen kunnen worden, geven regelmatig BIM-frustratie.

 • Hoge btw van de baan

  Hoge btw van de baan

  1 juli 2015

  Het afbreken van de onderhandelingen over het belastingstelsel heeft er toe geleid dat nu alle politieke partijen constateren dat de btw-verhoging hiermee van tafel is.

 • Voorgangsbewaking met ProjectDirect

  Voorgangsbewaking met ProjectDirect

  26 juni 2015

  Met een nieuwe web applicatie wordt plannen en het sturen op rendementsverbetering eenvoudiger.

 • Videoverslag eerste bijeenkomst voor behoud lage btw

  Videoverslag eerste bijeenkomst voor behoud lage btw

  25 juni 2015

  Nadat de contouren van de belastingherziening van het kabinet bekend werden, ging er een schok door Nederland. Niet alleen de lage btw op stukadoorswerk dreigt met deze plannen te verdwijnen, ook vele andere branches worden getroffen.

 • Een restauratiestukadoor heeft passie voor oude technieken

  Een restauratiestukadoor heeft passie voor oude technieken

  11 juni 2015

  Tijdens de opleiding tot restauratiestukadoor krijgen de cursisten diverse stijlen voorgeschoteld: barok, klassiek, modern en ook het maken van eigen ontwerpen.

 • Vertrouwen in groei bouw neemt toe

  Vertrouwen in groei bouw neemt toe

  3 juni 2015

  De omzet in de bouw stijgt, er zijn meer bouwvergunningen verleend en ondernemers verwachten nu meer verbetering dan verslechtering.

 • Je autokosten en€“ wat kun je aftrekken

  Je autokosten en€“ wat kun je aftrekken

  20 mei 2015

  U moet met een aantal zaken rekening houden als u als ondernemer of als werknemer een auto van uw onderneming gebruikt.

 • Blijf met SBB investeren in jong talent

  Blijf met SBB investeren in jong talent

  20 mei 2015

  Op 1 augustus 2015 draagt Savantis de wettelijke taken over aan de nieuwe Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

 • Restauratiebeurs succes voor TNA en Stucgilde

  Restauratiebeurs succes voor TNA en Stucgilde

  22 april 2015

  Afgelopen week vond de Nederlandse Restauratiebeurs plaats in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch. Onze sectorverenigingen Terrazzo NOA Andrean en ‘t Neerlandsch Stucgilde hebben er succesvolle beursdagen gehad.

 • 'Hogere btw scheelt duizenden euro's' - RTL NIEUWS-lGxsaN4geHk

  'Hogere btw scheelt duizenden euro's' - RTL NIEUWS-lGxsaN4geHk

  8 april 2015

 • Duurzaamheid bij PGGM'

  Duurzaamheid bij PGGM'

  18 maart 2015

  Vanaf 6 juli 2015 neemt PGGM de uitvoering van pensioenregelingen en bedrijfstakeigen regelingen over van A&O Services. Deze grote uitvoerder hecht waarde aan een duurzame wereld zowel voor vandaag als morgen.

 • Risico inventarisatie en evaluatie RI&E

  Risico inventarisatie en evaluatie RI&E

  18 maart 2015

  Veel ondernemers zien op tegen de Risico Inventarisatie en - Evaluatie (RI&E). Vaak omdat ze eigenlijk niet goed weten wat het is en hoe ze er aan moeten beginnen.

 • Extra Geld Voor Behoud Opleiding Ambachten

  Extra Geld Voor Behoud Opleiding Ambachten

  11 maart 2015

  Minister Bussemaker trekt vanaf dit jaar structureel 75 miljoen euro uit voor technische en andere kostbare ambachtelijke opleidingen.

 • Investeer slim en kies voor buitengevelisolatie!

  Investeer slim en kies voor buitengevelisolatie!

  4 februari 2015

  Kies voor buitengevelisolatie! Meer wooncomfort, een ruime keuze in afwerkingen, waardestijging van uw onroerend goed én energiebesparing.

 • Bouwen aan een professioneel netwerk

  Bouwen aan een professioneel netwerk

  13 januari 2015

  Video over het belang van een zakelijk netwerk en tips om je professionele netwerk uit te breiden en te onderhouden.

 • Later als je groot bent… daar ga je toch niet op wachten?!

  Later als je groot bent… daar ga je toch niet op wachten?!

  24 november 2014

  NOA Jong Management rolt graag voor jou de rode loper uit, als je samen met jonge collega’s NOA-bijeenkomsten wilt bijwonen. Bekijk deze video en meld je aan!

 • Veilig werken op hoogte

  Veilig werken op hoogte

  19 november 2014

  Per jaar komen er in de bouw tientallen mensen om bij een val. En raken er honderden zwaargewond. Geen enkele klus is het waard om je lijf en leden in gevaar te brengen.

 • LinkedIn bedrijfsprofiel

  LinkedIn bedrijfsprofiel

  27 oktober 2014

  Bekijk wat er zoal mogelijk is met het bedrijfsprofiel op LinkedIn

 • Toolkit Social Media

  Toolkit Social Media

  27 oktober 2014

  Starttips van communicatie-expert Daniëlle de Jonge

 • Hoe kun je duurzaam ondernemen?

  Hoe kun je duurzaam ondernemen?

  27 oktober 2014

  Avonturier Marc Cornelissen vertelt in een inspirerende minisessie op welke manieren je duurzaam kunt ondernemen en samenwerken.

 • Gevaren van kwartsstof

  Gevaren van kwartsstof

  22 oktober 2014

  In de toolboxfilm ‘de gevaren van kwartsstof’ wordt heldere informatie gegeven over de gevolgen van boren en zagen in veel grondstoffen die op de bouw voorkomen.

 • Lucky TV

  Lucky TV

  22 oktober 2014

  In Nederland hebben we heel erg veel arbo-regels, maar in Afrika kunnen ze er wellicht ook een paar gebruiken.

 • Leer adverteren

  Leer adverteren

  22 oktober 2014

  Werk aan je netwerk, leer zakelijk flirten, win workshops, leer adverteren, hou NOA.nl in de gaten.

 • Buitenspel

  Buitenspel

  22 oktober 2014

  Een simpel voorbeeld van buitenspel gezet worden.

 • Teamwork

  Teamwork

  8 oktober 2014

  In slechts 30 seconde tijd wordt u op grappige wijze duidelijk waarom het belangrijk is al team samen te werken.

 • Silberlingcollectie - een bijzondere collectie (giet)mallen

  Silberlingcollectie - een bijzondere collectie (giet)mallen

  2 september 2014

  Met behulp van de Silberlingcollectie zijn we in staat om authentieke plafonds aan te brengen, of te restaureren volgens oorspronkelijk ontwerp.

 • De mechanische rei van Mai

  De mechanische rei van Mai

  8 januari 2014

  Een oplossing bij het leggen van traditionele zandcementdekvloeren. Praktijkdemonstratie van de XL mechanische rei van MAI op het circuit van Francorchamps.

 • De mechanische rei van Lomar

  De mechanische rei van Lomar

  8 januari 2014

  Informatie van Lomar over de werking van hun mechanische rei, die in twee varianten verkrijgbaar is. Eveneens een oplossing bij het leggen van traditionele zandcementdekvloeren.

 • Ruud Koornstra over tipping points en game changers

  Ruud Koornstra over tipping points en game changers

  31 oktober 2013

  Tijdens de NOA Plafond en Wanddag hield Ruud Koornstra een insprerende lezing over duurzaamheid. Ruud is bekend/berucht van Oxxio en andere investeringen in duurzame bedrijven. Hij durft (met winst!) bij te dragen aan een betere wereld.

 • Sprekers Vloerendag: “Verbetertraject leidt tot meer omzet”

  Sprekers Vloerendag: “Verbetertraject leidt tot meer omzet”

  8 oktober 2013

  Tijdens de NOA Vloerendag op 10 september 2013 gaf een interessant sprekerstrio praktische tips om te ondernemen bij tegenwind.

 • Succesvol op Social Media

  Succesvol op Social Media

  19 september 2013

  In deze video krijgt u 5 tips om te starten met Social Media

 • Jos Burgers tipte tijdens NOA Stukadoorsdag over het verhogen van je rendement

  Jos Burgers tipte tijdens NOA Stukadoorsdag over het verhogen van je rendement

  19 september 2013

  Op 12 september 2013 vertelde Jos Burgers dat je je rendement kunt verhogen als je geen korting geeft en meer en betere klanten krijgt. Logisch! Maar hoe doe je dat?

 • Verslag NOA-Afbouwdag 23 september

  Verslag NOA-Afbouwdag 23 september

  6 augustus 2013

  Op 23 september heeft NOA op een geweldige manier haar tienjarig bestaan gevierd. Een korte indruk van de NOA-Afbouwdag vindt u hier.

 • 10 jaar Stucgilde

  10 jaar Stucgilde

  5 augustus 2013

  Het Neerlandsch Stucgilde bestaat 10 jaar! NOA Web TV versloeg voor u de jubileumviering tijdens de Restauratiebeurs in Den Bosch.

 • Stucgilde 2011-11-22

  Stucgilde 2011-11-22

  5 augustus 2013

 • Stucwerk

  Stucwerk

  5 augustus 2013

  Korte video over de vele mogelijkheden van stucwerk. Een handige video om te tonen in uw showroom of bijvoorbeeld op een beurs.

 • Restauratiestukadoor

  Restauratiestukadoor

  5 augustus 2013

  Passie voor het ambacht ‘stukadoren’ en voor historische interieurs!

 • Verlaagd BTW-tarief 6% op stukadoorswerkzaamheden

  Verlaagd BTW-tarief 6% op stukadoorswerkzaamheden

  5 augustus 2013

  Stukadoorsbedrijven mogen het lage BTW-tarief van 6% in rekening brengen voor werken aan woonhuizen die door particulieren worden bewoond en die ouder zijn dan twee jaar.

 • Videoverslag Jaardagen Vloeren & Stukadoren

  Videoverslag Jaardagen Vloeren & Stukadoren

  5 augustus 2013

  In oktober 2012 werden in het NOA-Afbouwcentrum de Nationale Vloerendag en NOA Stukadoorsdag gehouden.

 • Nieuwe btw regeling

  Nieuwe btw regeling

  26 juli 2013

  Wanneer mag u 6% btw berekenen en waar moet u op letten? De belangrijkste zaken over de lage btw voor afbouwwerkzaamheden vindt u in deze video.

 • Skills Masters 2013

  Skills Masters 2013

  24 juli 2013

  3 getalenteerde jongeren streden tijdens de Skills Master om Nederlands Kampioen Stukadoren 2013 te worden.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid