NOA Menu
maandag 13 januari 2014

Wim Hellings Nederlands Kampioen Stukadoren 2014

De negentienjarige Wim Hellings uit Schijndel is de nieuwe Nederlands Kampioen Stukadoren. Savantis organiseerde het kampioenschap tijdens het evenement Skills Masters, van 9 tot en met 11 januari in Ahoy Rotterdam. Daar oriënteerden 30 duizend bezoekers zich op hun beroepskeuze.

Wim Hellings

De finalisten gingen aan de slag met lijstwerk, sierpleister en glanspleister. Winnaar Wim, die het tweede jaar volgt van de opleiding Stukadoor, heeft veel geoefend. “Op school heb ik samen met mijn leraar Henk van Gils een groot werkstuk gemaakt”, vertelt hij. “Het leukst vond ik het lijstwerk. Tegelijk was dat de moeilijkste opdracht. Door de drukte was ik in het begin zenuwachtig, maar op een gegeven moment ging het wel. Vorig jaar was ik tweede, dus ik ging voor de winst. Maar je weet het nooit. Ik ga zeker een feestje geven.”

Wims werkgever - en vader - Aad Hellings is heel blij met het mooie resultaat. “In 1987 was ik zelf Nederlands Kampioen. Dus ik weet wat hij ziet en voelt. Het is zo’n mooie ervaring. Wim heeft een heel grote interesse in het vak. Toen hij pas vier jaar oud was, stond hij al klaar om me te helpen. Maar vooral op school hadden Jeroen (de nummer 2) en hij een super voorbereiding. De hele klas kan zich daaraan optrekken. Als stukadoor maak je mooi werk waarover de klant tevreden is. Dat geeft steeds opnieuw voldoening.”

De uitslag van het Nederlands Kampioenschap Stukadoren 2014:

  1. Wim Hellings uit Schijndel van het Koning Willem I College, werkzaam bij stukadoors- en afbouwbedrijf Hellings te Schijndel
  2. Jeroen Kerste uit ’s-Hertogenbosch van het Koning Willem I College, in dienst van STUC werk en leren en werkzaam bij Stukadoors- en Afbouwbedrijf Romme BV te Geffen
  3. Ivo van den Bekerom uit Liessel van het Summa College, werkzaam bij Van den Heuvel Afbouwgroep B.V. te Deurne

Savantis organiseerde het kampioenschap om het stukadoorsvak onder de aandacht te brengen van potentiële leerlingen.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid