NOA Menu
woensdag 10 juni 2015

Week van de RIE, 15-19 juni

Van 15 tot en met 19 juni 2015 is het de Week van de RIE. Verschillende organisaties en sociale partners hebben deze RIE-week bedacht om extra aandacht voor veilig en gezond werken te vragen. RIE staat voor Risico Inventarisatie en Evaluatie.

 

Week van de RI&E

 

Met behulp van de RIE kunnen ondernemers vooral bewust bezig zijn met de veiligheid en gezondheid: het in kaart brengen van alle mogelijk risico’s en hier uiteindelijk ook op sturen. Elk bedrijf is verplicht een RIE te hebben. Veel bedrijven weten dat niet, hebben het niet, of doen er actief weinig mee. 

Uitleg over gratis branche RIE

De Week van de Rie is bedoeld om ondernemers bewust te maken van de risico’s en hen te stimuleren een RIE uit te (laten) voeren. De meeste bedrijven in de afbouw kunnen zelf hun RIE maken en een bijbehorend plan van aanpak opstellen. Grotere bedrijven moeten hun RIE laten toetsen. Lees hier meer over op ons kenniscentrum en bekijk de video over het nut en de noodzaak een risico inventarisatie & evaluatie te hebben. Lees ook welke boete u kunt krijgen als u niet voldoet aan de wettelijke verplichting een RIE te hebben. 

Activiteit NOA over RIE

Tijdens de Week van de RI&E worden door het hele land en door verschillende partijen activiteiten georganiseerd. NOA zorgt bijna jaarlijks voor een gratis bijeenkomst waar leden onder deskundige begeleiding hun RI&E kunnen maken of updaten. Hou onze kalender in de gaten: in het najaar hopen we weer zo’n bijeenkomst te houden. 

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid