NOA Menu
donderdag 19 juli 2018

VVD Woordvoerder Bouwen & Wonen Daniël Koerhuis op bezoek bij AFNL-NOA

Er wordt wel eens gesteld dat Tweede Kamerleden in de zomer kunnen genieten van een wel zeer lange zomervakantie. Er zijn gelukkig ook Kamerleden die tijdens het reces het land in trekken om zich te laten informeren over belangrijke thema’s die in de samenleving spelen.

Daniel Koerhuis Op Bezoek

Dat geldt ook voor het VVD Tweede Kamerlid Daniël Koerhuis. Op zijn initiatief werden AFNL en NOA benaderd met de vraag of wij de woordvoerder wonen en bouwen van de grootste regeringspartij VVD konden informeren over isolatie van vloeren, gevels en daken. 

Bruikbare informatie

Op 17 juli vond het werkbezoek plaats te Rijssen. Harry Boeve, vice-voorzitter van NOA en directeur van Boeve Afbouw belichtte alle details van buitengevelisolatie. Vervolgens werd het woord gegeven aan Henk ter Harmsel, van Pluimers Isolatie die niet alleen de betekenis van het bedrijf voor de Nederlandse en Europese isolatiemarkt benadrukte, maar ook zeer bruikbare informatie gaf over spouwmuur en vloerisolatie. Tot slot kwam Bert Post van het bedrijf B&K daken uit Rijssen aan bod die alles wat verband houdt met de isolatie van daken van een toelichting voor zag. 

Geslaagd bezoek

Tijdens een aanvullende discussie kwamen alle actualiteiten in het dossier bouw en wonen aan bod. Het is belangrijk dat we met ons allen gaan werken aan een reductie van CO2-uitstoot, maar is de markt wel in staat om de doelstellingen te verwezenlijken in deze tijd van grote schaarste aan vakbekwaam personeel, was een vraag die aan de orde kwam. Ook is uitgebreid gesproken over de voor- en nadelen van het wetsvoorstel private kwaliteitsborging. Concluderend kan worden gesproken van een geslaagd werkbezoek. De afspraak is gemaakt dat AFNL-NOA na de zomervakantie Koerhuis en de VVD in de Tweede-Kamer wederom gaat opzoeken om aandacht te vragen voor de politieke agenda van AFNL-NOA.

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid