NOA Menu
donderdag 13 december 2018

Vul formulier van EBN niet in!

European Business Number (EBN) stuurt weer massaal formulieren en brieven naar ondernemers. Hierbij wordt de suggestie gewekt dat u snel moet reageren. Wie dat doet, gaat onbedoeld een overeenkomst aan.

EBN

De post bestaat onder meer uit een formulier waarop al enkele gegevens van uw bedrijf ingevuld zijn. Hierdoor wordt de suggestie gewekt dat ontbrekende gegevens moeten worden aangevuld. Ook in de begeleidende brief wordt verzocht de gegevens in te vullen en het formulier ondertekend te retourneren. Er zou voor een bepaalde datum gereageerd moeten worden. Er is een antwoordenvelop toegevoegd, waardoor het makkelijk is om gehoor te geven aan dit verzoek. Na ondertekening ontstaat echter een overeenkomst met EBN, met een looptijd van drie jaar.

Advies

Er is geen verplichting om gehoor te geven aan dit verzoek de gegevens te controleren. De brief en het formulier zijn niet afkomstig van een officiƫle instantie. Zet daarom niet uw handtekening onder dit formulier van European Business Number. Heeft u al getekend? U kunt de overeenkomst nog annuleren via een aangetekende brief.

Bron: Fraudehelpdesk

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid