NOA Menu
woensdag 5 september 2018

Vonhof nieuwe voorzitter MKB-Nederland

De Zwolse ondernemer Jacco Vonhof (48) is 4 september 2018 benoemd tot nieuwe voorzitter van MKB-Nederland. Met Vonhof haalt de koepelorganisatie een ondernemer in hart en nieren binnen, die MKB-Nederland weer 'smoel' wil geven in Den Haag en ver daarbuiten.

Nieuwe Voorzitter MKB-Nederland

Gedreven, maatschappelijk betrokken, een verbinder en bovendien in staat ondernemers aan te spreken en waar nodig in beweging te krijgen. Zo typeert Claudia Reiner, namens het bestuur van MKB-Nederland als voorzitter van de selectiecommissie, Jacco Vonhof. "Hij is geen bestuurder, hij is ondernemer. Zo praat hij en zo handelt hij en daar waren we naar op zoek. Jacco is in onze overtuiging de man die het profiel van MKB-Nederland kan versterken en het midden- en kleinbedrijf als geen ander een stem kan geven."

Alles meegemaakt

Als 'gesjeesde rechtenstudent' en met de ervaring dat 'werken voor een baas' niets voor hem is, kocht Jacco Vonhof bijna 25 jaar geleden een ladder en een bestelbusje en begon hij in Zwolle voor zichzelf als glazenwasser. Die eenmanszaak bouwde hij door de jaren uit tot een middelgroot schoonmaakbedrijf dat actief is in het noorden en midden van het land. Hij heeft in die tijd vrijwel alles meegemaakt wat een ondernemer kán meemaken.

Ondernemer vs onderneming

Jacco Vonhof is geen onbekende bij de vereniging MKB-Nederland. Als regiovoorzitter van VNO-NCW Midden werkte hij nauw samen met zijn collega's van MKB-Nederland aldaar en had hij zitting in het dagelijks bestuur van VNO-NCW. "Juist daar heb ik ervaren dat het een heel verschil is of je ondernemer bent of topman van een grote onderneming. Zo zie ik de twee organisaties ook: VNO-NCW is er voor de ondernemingen, MKB-Nederland is er voor de ondernemers. Ik ben boven alles ondernemer en zit bij MKB-Nederland dus goed op mijn plek."

Méér ondernemersgeluid

Net als het bestuur van MKB-Nederland hecht Vonhof aan de samenwerking met VNO-NCW. Niettemin vindt ook hij dat het echte ondernemersgeluid veel sterker moet klinken - "in Den Haag en ver daarbuiten" - en dat het profiel van MKB-Nederland versterking behoeft. "Daar ga ik me de komende vier jaar hard voor maken en daar heb ik ontzettend veel zin in. Er is veel dat ons bindt, maar ook genoeg dat ons scheidt. Dat moet goed zichtbaar zijn."

Lees ook het interview dat de kersverse voorzitter afgaf aan de Financiële Telegraaf: "Dividendtaks? Snap ik niks van."

Inloggen


Lid worden?

Personen actief in de Nederlandse afbouw krijgen veel voordelen als lid van NOA.


Lees de voordelen en word lid